Bastiaan uit Joure wint VriendenPuntenPrijs

Het geluk lacht Bastiaan weer toe

Amsterdam, 3 november 2015 - Het duurde even, maar we hebben ‘m! Bastiaan uit Joure won de VriendenPuntenPrijs van maar liefst € 60.000,-. Waar meestal de deelnemer in spanning zit of hij prijs heeft, was het dit keer de loterij die gespannen een reactie afwachtte. Want de 32-jarige Fries was in geen velden of wegen te bekennen. Zijn telefoon en e-mail bleven dagen onbeantwoord...

Het is begin oktober. Achter de schermen bij de VriendenLoterij wordt druk gebeld en gemaild om Bastiaan op de hoogte te stellen van zijn gewonnen prijs. Maar de telefoon wordt niet opgenomen en de mail blijft onbeantwoord.

De prijs mislopen doet Bastiaan natuurlijk niet. Geldbedragen worden immers automatisch op de bankrekening van winnaars gestort. Maar onaangekondigd een bedrag van € 60.000,- op je bankrekening aantreffen, vinden we bij de VriendenLoterij ook zo wat.

We hebben ‘m!

Een aantal dagen gaan voorbij, en vooruit, we wagen nóg een belletje. En plots: contact. We hebben ‘m! "Met Bastiaan?", klinkt het aan de andere kant van de lijn. Nietsvermoedend: "Hebben jullie me meerdere keren proberen te bereiken? Ik zit een tijdje bij mijn ouders en was vergeten mijn huistelefoon door te schakelen."

Opgelucht dat we hem te pakken hebben, vertellen we Bastiaan vol enthousiasme dat hij een prijs heeft gewonnen. Wát precies, dat houden we nog even als verrassing. Dat het de VriendenPuntenPrijs betreft ter waarde van € 60.000,- wordt een week later duidelijk wanneer we hem de cheque overhandigen bij zijn ouders thuis.

Nieuw huis

"Dit is echt geweldig en zo welkom!", reageert Bastiaan op dat moment. "Ik woon in een ex-bejaardenwoning van 11 vierkante meter. Ik heb al twee jaar plannen om te verhuizen, maar alles zit tegen. Door de crisis verloor ik mijn vaste werkcontract en een uitzendkracht geven ze geen hypotheek. Dankzij dit bedrag hoef ik nog maar een jaartje door te sparen en dan kan ik een nieuw huis kopen."

Lees meer over de VriendenPuntenPrijs
Bekijk de prijzen van deze maand