De hartenwens van de heer De Vries uit Eindhoven

Een hartenwens vervuld: gemeenschappelijke stadslandbouwtuin

Amsterdam, 26 augustus 2014 – De heer De Vries uit Eindhoven kreeg onlangs een grote verrassing van de VriendenLoterij. Stichting Kleurrijke Stad deed een aanvraag bij het VriendenFonds van de Loterij om de hartenwens van de heer De Vries in vervulling te laten gaan. De heer De Vries ontving een cheque van de VriendenLoterij voor een bijdrage voor de gemeenschappelijke stadslandbouwtuin.

Hartenwensen

In de maand juni konden gezondheids- en welzijnsorganisaties, clubs en verenigingen in Noord-Brabant een aanvraag doen bij het VriendenFonds, een nieuw initiatief van de VriendenLoterij, voor een bijdrage om een hartenwens van een betrokkene te realiseren. Het VriendenFonds is bedoeld voor kleine, concrete en materiële wensen die bijdragen aan het welzijn van deze personen.

Een gemeenschappelijke stadslandbouwtuin

De heer Van der Voort deed namens Stichting Kleurrijke Stad een aanvraag bij het VriendenFonds voor een financiële bijdrage voor de gemeenschappelijke stadslandbouwtuin die de heer De Vries wil aanleggen.

De heer Van der Voort: "De heer De Vries zet zich al jaren belangeloos in om in zijn buurt met andere buurtbewoners activiteiten op te zetten die het leven en de sociale cohesie in hun buurt bevorderen. Onder de noemer GROW040 wil de heer De Vries een stadslandbouwtuin aanleggen in het midden van Eindhoven. Het doel is om te laten zien dat je ook in de stad voedsel in je eigen buurt kunt verbouwen. De heer de Vries heeft een startbedrag nodig om zaad en plantjes voor de tuin aan te schaffen. Hiermee zal de tuin al tijdens de Dutch Design Week te bewonderen zijn. Wij willen hem graag met deze financiële bijdrage verrassen."

Iemand een steuntje in de rug geven? Vraag nu een bijdrage aan bij het VriendenFonds!