Hartenwens van vrijwilliger wordt vervuld

Amsterdam, 23 oktober 2015 - De Edwin van der Sar Foundation lanceerde 2,5 jaar geleden haar zwemproject voor mensen met hersenletsel. Onder deskundige begeleiding leren zij in o.a. het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam weer zwemmen. Onlangs verraste de foundation een van de bevlogen vrijwilligers, die zelf ook een herseninfarct heeft gehad.

"In de wachtkamer ontmoet ik een Rotterdammer-pur-sang, Rob Bouwens (55 jaar). Type geen woorden, maar daden met het hart op de tong. Fascinerend vond ik toen al dat Rob, na twee keer een hersenbloeding en alles onderweg kwijtgeraakt, toch altijd nog zo positief in het leven stond. De hersenbloedingen lieten hun sporen achter. Maar Rob bleef niet bij de pakken neerzitten", aldus Maurice Brederode, directeur van de Edwin van der Sar Foundation.

Omwille van promotie voor het zwemproject sprak Rob destijds: "Ik haal elke dag het beste eruit, dat doen we samen." Sinds die dag zet Rob Bouwens zich dagelijks in als vrijwilliger voor het Maasstad Ziekenhuis. Op de revalidatie-afdeling en natuurlijk bij het zwemproject. Vanuit het water stimuleert Rob anderen met hersenletsel de spong in het diepe te maken.

Een verrassend huwelijkscadeau

Brederode: "Het verhaal van Rob inspireert. En dankzij Rob zijn al veel mensen met hersenletsel actief in het water. Dat zorgt voor herstel van hersenfuncties en opbouw van zelfredzaamheid. Namens de foundation en het ziekenhuis deden wij daarom een aanvraag bij het VriendenFonds."

Zo werd Rob op zijn trouwdag verrast met een hartenwens die in vervulling werd gebracht: een vakantie naar het Drielandenpunt. "Ik wist van niks en wilde vanochtend gewoon komen schoonmaken hier. Dat dit me te wachten stond had ik nooit verwacht, we zijn er helemaal ondersteboven van. Deze vakantie betekent heel veel voor ons, echt ongelooflijk dat jullie dit geregeld hebben."

Aanvraag VriendenFonds

Tot en met 8 november 2015 kunnen gezondheids- en welzijnsorganisaties, clubs en verenigingen – die bij de VriendenLoterij zijn aangesloten een aanvraag doen bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij om een betrokkene in het zonnetje te zetten.

Lees meer over het VriendenFonds