Fotocredits: Adriaan Backer Fotocredits: Adriaan Backer

Gratis fototentoonstelling van Sacha de Boer

Amsterdam, 22 mei 2015 - Op het Museumplein en voor de Stopera in Amsterdam zijn in mei en juni portretfoto's te zien van mensen met hiv. Voormalig NOS-nieuwslezeres Sacha de Boer fotografeerde twintig mensen in Oekraïne, Zuid-Afrika, Myanmar en Nederland voor het Aids Fonds.

Momenteel worden wereldwijd slechts 37 procent van de mensen met hiv behandeld met hiv-remmers. En van de 25 miljoen mensen met hiv krijgen 22 miljoen mensen géén medicijnen.

Met de reizende openlucht fototentoonstelling wil het Aids Fonds het belang van levensreddende medicatie op de kaart zetten. Sacha de Boer geeft de mensen een gezicht.De fototentoonstelling staat van 19 tot 29 mei op het Museumplein. Van 29 mei tot en met 19 juni zijn de foto's voor de Stopera te zien.

Geen medicijnen is doodzonde

Er zijn inmiddels goede hiv-remmers op de markt. Helaas heeft niet iedereen toegang tot de medicijnen. Wilt u iets doen tegen deze onrechtvaardige situatie? Teken de petitie op www.aidsfonds.nl/doodzonde

De VriendenLoterij en het Aids Fonds

Mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kan het Aids Fonds haar belangrijke werk voor iedereen die met hiv of aids te maken heeft in Nederland voortzetten. In 2015 heeft het Aids Fonds een bijdrage ontvangen van € 1.352.598,- waarvan € 325.000,- is bestemd voor een online testwijzer.

Het Aids Fonds gaat hiermee zorgen voor een aanzienlijke toename van het aantal testen op hiv door een online testapplicatie te ontwikkelen: de Testwijzer. De Testwijzer stelt het gelopen risico op hiv vast door middel van een aantal eenvoudige vragen en geeft de bezoeker een testadvies op maat. Hierbij is een prominente plek ingebouwd voor de nieuwste manier van testen: de thuistest.

Lees meer over het extra project van het Aids Fonds
Lees meer over het Aids Fonds