"Lekker met elkaar bewegen"

Dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij konden het Nationaal Ouderenfonds, Stichting Meer dan Voetbal en de Eredivisie het project OldStars realiseren. 60-plussers doen aan walking football bij hun favoriete Eredivisieclub. Ze werken aan hun conditie en bouwen nieuwe sociale contacten op, het belangrijkste doel van dit project.

Dit is het verhaal van Stef Coolen van PSV OldStars. Stef Coolen is 61 jaar en woont in Eindhoven. In zijn zoektocht naar een leuke en actieve vrijetijdbesteding stuitte hij op een oproep voor OldStars en meldde zich in februari 2014 aan. Stef: “OldStars geeft mij zowel op sportief als sociaal gebied veel plezier. Bij PSV hebben we een hechte groep. Iedereen heeft hetzelfde doel: lekker bewegen en gezellig met elkaar omgaan.”

Fysieke verandering en verbondenheid

De PSV OldStars waren zo fanatiek, dat ze tijdens de zomervakantie van OldStars alternatieve trainingen organiseerden. “Afgelopen zomer hebben we op de woensdagochtend, onze standaard trainingsochtend, in een park in Eindhoven doorgetraind. En de derde helft was bij mij thuis in de tuin met een bakje koffie!”

Op fysiek gebied  is er volgens Stef sinds zijn aanmelding ook veel veranderd. Hij is zonder verandering van zijn eetpatroon afgevallen. Ook van de lichamelijke testen – die alle deelnemers aan OldStars regelmatig doen – zijn de resultaten erg positief.

Tot slot vertelt Stef enthousiast dat hij sinds zijn deelname de wekelijkse, digitale nieuwsbrief OLD NEWS is gestart. “In OLD NEWS staat niet alleen praktische informatie, maar ook leuke columns van collega-Old Stars, interviews en quizvragen over de deelnemers. En we hebben plannen om een eigen Facebook-pagina te starten. Die verbondenheid is geweldig, OldStars heeft mij erg goed gedaan!”