Single Rio

Gerard Joling en Dennis van der Geest lanceren single ‘Rio’

Samenwerking in het kader van nationale actie voor kinderen met een spierziekte

Amsterdam, 9 augustus 2016 – Tijdens de Olympische Spelen lanceren Gerard Joling en Dennis van der Geest vandaag de single ‘Rio’. Het nummer is een remix door Dennis van der Geest van de hit ‘Rio’, die in 2014 werd uitgebracht door Gerard Joling.

Aanleiding voor de samenwerking is de nationale actie van de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren die op 25 augustus start. Gerard en Dennis zijn samen met verschillende Olympische Sporters het gezicht van deze actie. Met de actie zamelen deze gezonde spieren geld in voor onderzoek en behandeling naar spierziekten bij kinderen.

Gerard Joling: “Nu Dennis en ik het gezicht zijn van deze grote actie om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte, werken we veel samen. Dennis heeft als voormalig Nederlandse judoka zelf drie keer meegedaan aan de Olympische Spelen. Tegenwoordig is hij behalve als presentator, ook succesvol als DJ. We kregen het idee om ter ere van de Olympische Spelen mijn single ‘Rio’ nieuw leven in te blazen.”

Dennis van der Geest: “De tune ‘Rio, oh oh’ bleef in de oorspronkelijke versie al in je hoofd zitten. In de remix zijn de tropische en opzwepende tunes ook weer te vinden en natuurlijk heb ik er een aantal nieuwe sounds aan toegevoegd. Ik hoop dat het nummer bijdraagt aan het Olympische Spelen-gevoel hier in Nederland!”

De single ‘Rio’ is vanaf vandaag gratis te downloaden.

Spieren voor Spieren Kindercentrum

Tijdens de nationale actie die op 25 augustus van start gaat, de VriendenLoterij PrijzenMarathon, gaat de helft van de lotprijs van de deelnemers direct naar Spieren voor Spieren. Dit geld is bestemd voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Kinderen uit heel Nederland met een (mogelijke) spierziekte kunnen hier terecht. Dankzij de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum krijgen kinderen met een spierziekte binnen één dag een diagnose en behandelplan.

Wilt u hier meer over weten?

Lees meer over de VriendenLoterij PrijzenMarathon