Genomineerde Maatschappelijk Speler Eredivisie: Sergio Padt

Genomineerde Maatschappelijk Speler Eredivisie: Sergio Padt

15 augustus 2017 - Aanstaande 21 augustus wordt de uitverkiezing van de 'Maatschappelijk Speler Eredivisie' gehouden tijdens het Voetballer van het Jaar Gala. Deze prijs is speciaal door de Eredivisie en de VriendenLoterij in het leven geroepen om voetbalspelers te belonen voor de voorbeeldrol die zij vervullen.

Met hart en ziel

Bij FC Groningen hoefde niemand lang na te denken wie ze dit jaar naar voren zouden schuiven. Niet eerder kende de club een speler die zo betrokken was als hun keeper en aanvoerder Sergio Padt (27). En dan met name vanwege zijn inzet voor Kids United. De voetbalclub voor kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking, een initiatief dat FC Groningen heeft geadopteerd.

Sergio is zeer verrast door zijn nominatie. "Ik vind het erg eervol dat ik uitgekozen ben, maar mijn betrokkenheid bij Kids United voelt absoluut niet als een (morele) plicht. Ik zet me met hart en ziel in om de kinderen te coachen en met ze te spelen, maar geniet er eigenlijk net zo van als zij zelf."

Familie-uitje

Volgens Sergio zit het in zijn karakter anderen te willen helpen. "Toen ik als ambassadeur werd gevraagd voor Kids United, werd erbij gezegd dat ik echt niet elke week langs hoefde te komen. Maar als mijn trainingsschema het toelaat ga ik elke woensdag kijken en het liefst ook nog op zaterdag met mijn gezin. Voor ons is het een familie-uitje geworden."

Als Sergio € 50.000,- wint, gaat de helft hiervan uiteraard naar Kids United. "Vorig jaar september is hun clubgebouw afgebrand en ze willen graag een nieuw complex met een mini-stationnetje erbij bouwen. De prijs wil ik ook delen met de andere genomineerden. Dit is zo'n eervolle wedstrijd, hierin zijn we alledrie winnaars."

Maatschappelijk Speler

Sinds 2011 worden elk jaar drie eredivisievoetballers genomineerd die zich het afgelopen voetbalseizoen bijzonder hebben onderscheiden op sociaal en maatschappelijk gebied. Naast Sergio Padt zijn dit jaar ook Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag) en Morten Thorsby (sc Heerenveen) nog in de race om Maatschappelijk Speler Eredivisie te worden.

Ga naar www.eredivisie.nl, stem op uw favoriet en maak kans op twee VIP kaarten voor het Voetballer van het Jaar gala.

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie