Genomineerde Maatschappelijk Speler Eredivisie: Morten Thorsby

Genomineerde Maatschappelijk Speler Eredivisie: Morten Thorsby

16 augustus 2017 - Aanstaande 21 augustus wordt de uitverkiezing van de 'Maatschappelijk Speler Eredivisie' gehouden tijdens het Voetballer van het Jaar Gala. Deze prijs is speciaal door de Eredivisie en de VriendenLoterij in het leven geroepen om voetbalspelers te belonen voor de voorbeeldrol die zij vervullen.

Voor Heerenveen-speler Morten Thorsby (21) zit de liefde voor de omgeving waarin hij leeft, milieubewust zijn en duurzaamheid in zijn DNA. De Noor grijpt elke kans aan om zijn maatschappelijke en politieke boodschap te verkondigen.

Niet alleen vertelt hij in interviews vaak de noodzaak van duurzaamheid, ook zorgde Morten er persoonlijk voor dat het onderwerp bij Heerenveen op de kaart werd gezet. Zo gaan Heerenveenspelers nu op de fiets naar het trainingscomplex en kaartte hij het overmatig gebruik aan van plastic flesjes in de kleedkamer.

Naast het milieu, houdt hij zich ook bezig met goede voeding en gezondheid in het algemeen. Op het jeugdcomplex van Heerenveen heeft hij zich ingezet voor een gezonde kantine, hij is betrokken bij projecten van Kika, Scoren voor gezondheid en de Voedselbank.

Maatschappelijk Speler

Sinds 2011 worden elk jaar drie eredivisievoetballers genomineerd die zich het afgelopen voetbalseizoen bijzonder hebben onderscheiden op sociaal en maatschappelijk gebied. Naast Morten Thorsby zijn dit jaar ook Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag) en Sergio Padt (FC Groningen) nog in de race om Maatschappelijk Speler Eredivisie te worden.

Een jury zal samen met het publiek beslissen wie de award en de cheque ter waarde van € 50.000,- in ontvangst mag nemen. De helft van dit bedrag gaat naar een maatschappelijk activiteit van de club, de andere € 25.000,- mag de speler schenken aan een goed doel naar eigen keuze.

Vandaag is de laatste dag dat er gestemd kan worden. Ga naar www.eredivisie.nl, stem op uw favoriet en maak kans op twee VIP kaarten voor het Gala Voetballer van het Jaar.

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie