Noah ontmoet zijn freenrun helden

Freerunnen geeft Noah gevoel van vrijheid

Amsterdam, 30 juli 2016 - Een veilig thuis is voor alle kinderen enorm belangrijk. Helaas is dit voor de 14- jarige Noah niet vanzelfsprekend. Maar dankzij uw deelname kan Stichting Het Vergeten Kind en Jeugdsportfonds zich inzetten voor kinderen zoals Noah.

Als klein kind heeft Noah het niet makkelijk. Huiselijk geweld zorgt ervoor dat de thuissituatie niet langer veilig is voor Noah. Hij is pas drie jaar oud wanneer hij uit huis geplaatst wordt. Sindsdien woont hij in verschillende pleeggezinnen en opvangcentra.

Freerunnen geeft een gevoel van vrijheid

Door zijn verleden vindt hij het moeilijk om zijn gevoelens onder controle te houden. Maar sinds hij de sport freerunning heeft ontdekt, gaat hem dit steeds beter af. Freerunning geeft Noah een gevoel van vrijheid. Deze sport is voor hem ontzettend belangrijk als uitlaatklep. Tijdens het freerunnen ervaart hij een gevoel van vrijheid; dat hij zijn eigen keuzes kan maken.

Heroes & Champions

Op het 2-daagse sportevenement Heroes & Champions – georganiseerd door Stichting Het Vergeten Kind - kan Noah zich dan ook even helemaal ontspannen. Samen met nog 200 andere kinderen zoals Noah.

Noah en zijn helden

Niet alleen kon Noah lekker sporten maar hij werd ook nog eens verrast door Bart van der Linden en Aaron Jansen, twee internationale freerunners. Zij lieten zijn droom uitkomen. Na een mini-show, mocht Noah zelf ook even met de grote jongens trainen. En als klap op de vuurpijl mag hij zich aanmelden bij een freerunvereniging.

Lekker sporten en zorgen vergeten dankzij uw steun

Stichting Het Vergeten Kind en het Jeugdsportfonds slaan de handen ineen om ervoor te zorgen dat kinderen zoals Noah kunnen sporten. Dankzij uw deelname kunnen deze kinderen even alle zorgen vergeten en zich richten op een sportieve toekomst.

Lees meer over Jeugdsportfonds
Lees meer over Stichting Het Vergeten Kind

Eredivisie
* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.