Nationaal Ouderenfonds diner

Fijne feestdagen voor jong en oud

6 december 2017 - Waar december voor veel mensen een feestmaand is met Sinterklaas en de Kerstdagen, is het voor lang niet iedereen vanzelfsprekend om hier aan mee te kunnen doen.

Zo zijn er kinderen die in armoede opgroeien en hierdoor geen cadeautjes van Sinterklaas hebben gekregen, maar ook eenzame ouderen die de feestdagen alleen zullen doorbrengen. Gelukkig kunnen goede doelen - mede dankzij uw deelname -hier iets aan doen.

Nationaal Fonds Kinderhulp organiseert Actie Pepernoot

Voor Kim (7) is december helemaal geen feestje. Haar alleenstaande moeder Annelies houdt € 70,- per week over om van te leven. Sinterklaas zou daarom - verdrietig genoeg - aan haar deur voorbij gaan. Dat is niet alleen pijnlijk voor Kim, maar ook voor Annelies. Het is niet gek dat zij rond 5 december met buikpijn rondloopt, als ze aan haar dochtertje moet uitleggen dat er geen cadeautje voor haar bij is.

Nationaal Fonds Kinderhulp en de VriendenLoterij vinden dat zij er gewoon bij moeten horen en de beleving van pakjesavond verdienen! Daarom organiseert Nationaal Fonds Kinderhulp, mede dankzij u, jaarlijks Actie Pepernoot.

Met Actie Pepernoot krijgen 50.000 kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje op pakjesavond, want voor 1 op de 8 kinderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Dit doet Nationaal Fonds Kinderhulp voor kinderen zoals Kim, die ieder jaar weer vol verwachting haar verlanglijstje invult.

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert kerstdiners voor eenzame ouderen

Veel ouderen brengen de feestdagen alleen door. Zo’n 200.000 ouderen zijn zelfs helemaal alleen. Maar Kerst vier je samen en daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds deze maand dankzij uw deelname door heel Nederland speciale kerstdiners voor eenzame ouderen. Ouderen krijgen hier, samen met anderen uit de buurt, een volledig verzorgde avond aangeboden.

Annet Pieters: "Ik kijk nu al uit naar het kerstdiner van het Ouderenfonds. Natuurlijk is het niet te vergelijken met vroeger. Maar voor mij is het dé Kerstdag van het jaar."

"Ik geniet echt ontzettend. Je wordt opgehaald en weer thuisgebracht. Je hebt niks aan je hoofd. Er is muziek, niemand is chagrijnig en je denkt niet aan je lijn. Het is echt héél gezellig. Je zit lekker te kwebbelen met de andere gasten en hebt ook echt goede gesprekken. Het is echt fantastisch.”

Lees meer over Nationaal Fonds Kinderhulp

Lees meer over het Nationaal Ouderenfonds