Schenkingen van VriendenLoterij

Extra donaties voor kwetsbare ouderen dankzij uw deelname

De VriendenLoterij maakte tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala bekend dat er in 2015 een recordbedrag van € 50,7 miljoen gaat naar goede doelen, (sport)clubs en verenigingen in Nederland. En dat allemaal dankzij u en de ruim 500.000 VriendenLoterij-deelnemers die iedere maand de helft van hun lot doneren aan het goede doel. Extra projectschenkingen zijn er in 2015 voor hulp aan kwetsbare ouderen en veelbelovende gezondheidsonderzoeken.

In Nederland zijn er ruim 1 miljoen eenzame ouderen waarvan een kwart maar eens in de twee weken iemand spreekt. Het Nationaal Ouderenfonds ontvangt een schenking van € 342.000,- van de VriendenLoterij voor het opzetten van een uitbeldienst die mensen met regelmaat een gezellig telefoongesprek biedt. Met de bijdrage van de VriendenLoterij zet het Nationaal Ouderenfonds een callcenter op en traint en begeleidt het de vrijwilligers die dagelijks met de ouderen bellen.

Hulp voor ouderen: aandacht voor mondgezondheid en dementie

Naast de uitbeldienst van het Nationaal Ouderenfonds schenkt de VriendenLoterij € 150.000,- aan het Ivoren Kruis om de mondgezondheid van kwetsbare ouderen in verpleeg- en verzorgingstehuizen te verbeteren.
Ook steunt de VriendenLoterij Alzheimer Nederland met een schenking van € 500.000,-, zodat zij een digitaal platform kunnen opzetten waar mensen met dementie en hun omgeving terecht kunnen met vragen. Ook financiert Alzheimer Nederland met deze bijdrage tien vernieuwende praktijkprojecten, waardoor mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen.

Extra schenkingen voor veelbelovende gezondheidsonderzoeken

Tot slot maakt de VriendenLoterij dankzij uw deelname enkele veelbelovende gezondheidsonderzoeken mogelijk. Met een extra bijdrage van € 514.800,- kunnen Pink Ribbon en de Maag Lever Darm Stichting ervoor zorgen dat mensen met de diagnose borst- of darmkanker direct getest worden op erfelijkheid. Hierdoor kan hun behandeling als dat nodig is worden aangepast en kan kanker bij naaste familieleden mogelijk worden voorkomen.

Het Reumafonds ontvangt € 367.500,- om te onderzoeken of de pijnlijke injecties bij kinderen met jeugdreuma vervangen kunnen worden. Pijnloze toediening van geneesmiddelen per micronaaldjes met de Stick2me in de huidoppervlakte is hiervoor mogelijk een oplossing.

Lees meer over onze goede doelen

Update 13 februari 2015

Bekijk de compilatie van het Goed Geld Gala dat plaatsvond in de Beurs van Berlage in Amsterdam en de speech van directeur Boudewijn Poelmann.

Compilatie Goed Geld Gala 2015

Speech Boudewijn Poelmann

Update 18 februari 2015

Bekijk ook de speech van onze keynote spreker, Martine Bouman. Dr. Martine Bouman is wetenschappelijk directeur en oprichter van het Centrum Media & Gezondheid.

Speech keynote spreker: Martine Bouman