Sporters Special Olympics

Ereplaats voor sporters Special Olympics

Amsterdam, 2 maart 2016 - Vier sporters met een verstandelijke beperking beleefden een onvergetelijke middag in de Amsterdam ArenA. Op uitnodiging van de VriendenLoterij en Special Olympics Nederland kregen zij exclusieve plekken voor de wedstrijd Ajax-Excelsior.

Judoka Henry Veenje, zwemmer Matthijs van Doorn, zwemster Esmee Anne de Meulmeester en schaatsster Lize Weerdenburg vertegenwoordigden allen Nederland tijdens de Special Olympics 2015.

Als dank voor hun inzet en bijzondere prestaties verrasten de VriendenLoterij en Special Olympics Nederland hen met dit uitje. De sporters namen plaats op de meest gewilde plekken, direct aan het veld. Ze hadden een fantastische middag. "Dat wij hier van de VriendenLoterij mogen zitten is echt super cool!"

Fonds Gehandicaptensport is één van de organisaties die jaarlijks een schenking van de VriendenLoterij ontvangt. Het Fonds financiert met de bijdrage van de VriendenLoterij activiteiten van Special Olympics Nederland. Special Olympics Nederland organiseert sport voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij gaat het om het plezier van het sporten, maar natuurlijk ook om het sporten zelf.

Lees meer over Fonds Gehandicaptensport