Feyenoord - PEC

Inwoner Wijchen wint ereplaats Feyenoord-PEC Zwolle

Amsterdam, 4 november 2014 – De heer Giezen uit Wijchen zag zaterdag 1 november de wedstrijd Feyenoord-PEC Zwolle in De Kuip in Rotterdam van wel heel dichtbij. De heer Giezen won in de trekking van de VriendenLoterij een plaats in een speciale VIP dug-out direct aan het veld. De heer Giezen en zijn drie vrienden zagen Feyenoord met 2-0 winnen van PEC Zwolle.

Bij de VriendenLoterij is het mobiele nummer van de deelnemers hun lotnummer. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie (goed doel, club of vereniging) mee te spelen. Veel deelnemers kiezen ervoor om de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub als begunstigde aan te wijzen. De VriendenLoterij steunt bewust jeugdopleidingen, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding goede scholing krijgen voor een zekere toekomst.

1 miljoen voor Feyenoord jeugdopleiding

De jeugdopleiding van Feyenoord is de meest gesteunde jeugdopleiding. Feyenoord ontving dit jaar een bijdrage van ruim 1 miljoen euro van de VriendenLoterij. In totaal verdeelde de Loterij 3,3 miljoen euro onder diverse jeugdopleidingen van Eredivisieclubs.

Maatschappelijk Partner Eredivisie

Naast de steun aan de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie.

Imme Rog, Managing Director VriendenLoterij: "Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie steunen wij de jeugdopleidingen zodat kinderen naast hun voetbalopleiding ook goede scholing krijgen voor een zekere toekomst. Daarnaast worden ook diverse maatschappelijke projecten zoals wijk- en schoolprogramma's mogelijk gemaakt. Door de jarenlange samenwerking met de Eredivisie zijn duizenden basisschoolkinderen gezonder gaan leven en eten en hebben zij hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen."