Eredivisieweekend in het teken van een toekomst zonder alzheimer

Amsterdam, 30 oktober 2015 – Aankomend eredivisieweekend staat in het teken van een toekomst zonder alzheimer. Hoofdtrainers van de eredivisieclubs dragen op hun colbert het ‘Vergeet Mij Niet’-speldje. Dit is het symbool van de nationale actie die de VriendenLoterij en Alzheimer Nederland momenteel voeren voor een toekomst zonder alzheimer. Verder betuigen alle presentatoren en analisten van FOX Sports hun steun aan de actie door tijdens de uitzendingen het speldje te dragen.

John van den Brom, hoofdtrainer AZ: "Alzheimer is hard op weg volksziekte nummer 1 te worden. Ieder uur komen er drie patiënten bij. Deze ziekte wint het altijd en dus wordt het tijd dat wij van alzheimer gaan winnen. Bij AZ steunen we deze strijd.
Daarom vragen we dit weekend aandacht voor de grootste landelijke alzheimeractie ooit die de VriendenLoterij en Alzheimer Nederland nu voeren".

Samen voor een toekomst zonder Alzheimer

Naast AZ steunen ook de volgende eredivisieclubs de nationale alzheimeractie:
De Graafschap, Vitesse, Heracles, N.E.C., FC Groningen, sc Heerenveen, Willem II, Excelsior, SC Cambuur, ADO Den Haag, PEC Zwolle, FC Twente, Roda JC en PSV.

Samen voor een toekomst zonder alzheimer

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie en een zeer ingrijpende en nog ongeneeslijke hersenziekte. Het aantal mensen dat aan de ziekte lijdt neemt snel toe. Dit jaar telt ons land ongeveer 260.000 mensen met dementie. Tenzij er een geneesmiddel wordt gevonden is de verwachting dat er in 2040 meer dan 500.000 mensen met dementie in Nederland zijn.

Met de nationale actie die van 19 oktober tot 30 november loopt, willen de VriendenLoterij en Alzheimer Nederland zoveel mogelijk geld werven voor onderzoek naar alzheimer en andere vormen van dementie.

Meer informatie is te vinden op www.vriendenloterij.nl/samen