Eredivisie VriendenLoterij PrijzenMarathon

Eredivisie zet gezonde spieren in voor zieke spieren

Amsterdam, 29 augustus 2016 - Dit weekend stond de speelronde van de Eredivisie in het teken van de nationale actie van de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren voor kinderen met een spierziekte: de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Bij alle Eredivisiewedstrijden kwamen kinderen met een spierziekte het veld op met de scheidsrechter. Ook droegen de spelers speciale mouwbadge op het wedstrijdshirt.

De 12-jarige Vince en 8-jarige Thom Scheenstra uit Ede hebben de spierziekte Becker Myotonie en waren aanwezig bij de wedstrijd Vitesse - FC Utrecht. De broertjes vonden het erg leuk om zo dichtbij de spelers te zijn.

Medicijn voor spierziekten

Vince (links) loopt het veld op met de scheidsrechter Vince (links) loopt het veld op met de scheidsrechter

Vince: "Onze grootste droom is toch wel dat er uiteindelijk een medicijn gevonden wordt voor onze spierziekte! Ik wil wel eens ervaren hoe het is om ‘gewoon’ te zijn. Om te kunnen lopen, rennen, schrijven, fietsen en sporten, zoals onze grote broer dat kan, die geen spierziekte heeft. Maar ook hoop ik op een medicijn voor alle andere kinderen die een nog veel progressievere ziekte hebben dan ons."

Wout Wagenaar uit Hattem heeft de spierziekte SMA Type 2 en mocht de scheidsrechter vergezellen tijdens de start van de wedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax. Wout: "Het was zo bijzonder vandaag! Ik mocht met mijn rolstoel het veld op. Door mijn spierziekte kan ik veel dingen niet, die mijn vriendjes wel kunnen, zoals lopen. Dat vind ik niet leuk."

"Dat ik vandaag het veld op mocht was daarom extra bijzonder. Ik hoop dat er veel geld opgehaald gaat worden, zodat er een medicijn komt voor mijn spierziekte."

Nationale actie voor kinderen met een spierziekte

Tot en met 30 september organiseert de VriendenLoterij met Spieren voor Spieren en met RTL4 en de Eredivisie als partners een nationale actie voor kinderen met een spierziekte: de VriendenLoterij PrijzenMarathon. De opbrengst is bestemd voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Door uitbreiding van dit centrum kunnen er nog meer kinderen met een mogelijke spierziekte gebruik maken van gecentraliseerd zorgonderzoek en diagnosestelling. Met de extra kennis en data die hieruit voortvloeit kan er vervolgens nog meer onderzoek worden gedaan met als doel spierziekten bij kinderen uiteindelijk de wereld uit te helpen.

Lees meer over de VriendenLoterij PrijzenMarathon
Lees meer over het partnerschap van de VriendenLoterij met de Eredivisie

Fotocredits: Pro Shots