OldStars Ouderenfonds

Eredivisie voetbal voor 60-plussers


Zeist, 4 augustus- Vanaf maandag 18 augustus zal de derde ronde van OldStars van start gaan. Na een succesvolle start in oktober 2013 staat de teller inmiddels op 7 Eredivisieclubs die OldStars aanbieden aan hun fans. Dit initiatief is een samenwerking  tussen de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds, de VriendenLoterij, stichting Meer dan Voetbal en de deelnemende clubs. Momenteel draait het project bij PSV, ADO Den Haag, FC Groningen, Vitesse, Heracles Almelo, sc Heerenveen en SC Cambuur.

OldStars
Met OldStars willen de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de VriendenLoterij 60-plussers de mogelijkheid bieden om de kleuren van hun favoriete Eredivisieclub te verdedigen. Gedurende 20 weken is er een wekelijkse training in officiële clubkleding en onder professionele begeleiding. Dit wordt afgesloten met een heuse OldStars kampioenschap waarin de teams van de deelnemende Eredivisieclubs het tegen elkaar opnemen. De vorige editie werd gewonnen door ADO Den Haag.
 
Walking Football
Speciaal voor deze doelgroep is een spelvariant ontwikkeld: Walking Football. Deze variant is erop gericht om deelnemers op latere leeftijd weer aan het voetballen te krijgen. Bij Walking Football mag er onder andere niet gerend worden, mag de bal niet boven heuphoogte komen en mogen geen slidings gemaakt worden. Dit om blessures te voorkomen.
 
Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website of via de evenementenlijn van het Nationaal Ouderenfonds op het nummer 0900 - 60 80 100 (lokaal tarief).