Snoezelbus dankzij schenking VriendenLoterij

"Het is geweldig dat de Snoezelbus er is!"

Dankzij onze deelnemers kon de VriendenLoterij een bijdrage schenken aan het Epilepsiefonds. Dit werd gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe Snoezelbus.

Voor mensen met een beperking is snoezelen één van de weinige manieren om te ontspannen. Bij het snoezelen worden de zintuigen aangenaam geprikkeld door bijvoorbeeld kleuren, geluiden en geuren. Helaas is er niet voor iedereen een snoezelruimte in de buurt beschikbaar. Dankzij de bus komt de snoezelruimte nu naar hen toe.

Snoezelen

Ook de 8-jarige Dani bezoekt graag de Snoezelbus van het Epilepsiefonds. Vader Erwin vertelt: “Snoezelen is de enige activiteit waar Dani van kan genieten. De Snoezelbus komt één keer in de drie maanden bij ons voor de deur. Dat is ontzettend fijn, want door Dani’s meervoudige complexe handicap en onhandelbare epilepsie zijn andere activiteiten voor hem niet mogelijk.”

Dani geniet volgens zijn vader Erwin enorm van het snoezelen in de Snoezelbus. “De snoezelsessies worden met veel toewijding en passie gedaan. Als Dani op het waterbed ligt en naar de lichtjes kijkt, verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. Ook is hij erg alert en zijn zijn handjes ontspannen. Dat is heel fijn om te zien. Ik vind het geweldig dat deze bus bestaat!”

Goed Geld Gala

Op woensdag 11 februari vindt het Goed Geld Gala weer plaats. Dan maakt de VriendenLoterij bekend welke goede doelen en projecten een schenking ontvangen. Dankzij onze deelnemers kunnen de goede doelen met deze schenking nog meer fantastische projecten neerzetten.

Lees meer over het Goed Geld Gala
Lees meer over het Epilepsiefonds