HSV De Zuidvogels is Club van de Maand

Elk lot telt als het gaat om ons nieuwe clubhuis

1 november 2017 - Met veel enthousiasme, plezier en inzet deed voetbalvereniging HSV De Zuidvogels uit Huizen vorige maand mee aan de Samen voor je Club-actie, een actie waarmee clubs via de VriendenLoterij fondsen kunnen werven voor hun clubkas. De belbereidheid onder leden was groot. Onder het mom: 'elk lot telt voor ons nieuwe clubhuis', ging een belteam aan de slag.

En niet zonder succes: De Zuidvogels haalden met 82 loten de hoogste score die maand en verdienden daarmee ook nog eens een extra bijdrage van € 3.000,-! Als de ruim 80 loten een jaar blijven meespelen, dan kan de club € 7.520,- bijschrijven aan de clubkas.

Gat van een ton

Al twee jaar is de club bezig met gemeenten en sponsoren om de benodigde € 1,5 miljoen bij elkaar te krijgen voor de renovatie van hun verouderde clubhuis. Extra vleugels met kleedruimtes, twee kleedkamers specifiek voor vrouwen, aanpassingen voor minder validen en een grotere kantine met een aangebouwd terras.

Het streven is om in het eerste kwartaal van 2018 te starten met de bouw, maar er gaapt nog een gat van € 100.000,- op de begroting. De financiële steun via de VriendenLoterij is daarom een welkome structurele aanvulling in de clubkas.

Twee petten

Koos Bakker (57), al 33 jaar lid, heeft twee petten op binnen de Zuidvogels: hij is zowel ledenadministrateur als secretaris van het hoofdbestuur, maar bovenal een hartstochtelijke Zuidvogel.

Ook Koos deed fanatiek mee aan de belavond en haalde in zijn eentje al 25 loten binnen. “Leden vertrouwen me, ze weten dat ik goed met geld omga. Ik beheer met de contributie al jaren een belangrijke inkomstenpost van de vereniging. Daarbij kon ik ook goed uitleggen waarom we het geld van de VriendenLoterij nodig hebben.”

De charme van vrijwilligerswerk

Naast zijn bestuursfunctie is Koos al 31 jaar vrijwilliger bij De Zuidvogels. “Als jonge speler heb ik zelf ook genoten van bereidwillige ouders die met waterzakken of limonade langs de kant stonden en de kleedkamers dweilden na afloop van een wedstrijd.

Tegenwoordig willen leden soms liever hulp inkopen via een (verhoogde) contributie, dan dat ze zelf een bardienst draaien of schoonmaken. Maar een voetbalvereniging is geen klinische sportschool waar alles tot in de puntjes geregeld is.

De markante, gezellige werkwijze met en van vrijwilligers is tegelijkertijd ook de charme. Gelukkig hebben we bij De Zuidvogels 240 vrijwilligers die allemaal graag hun verantwoordelijkheid nemen en die, net als ik, veel voldoening halen uit het inzetten voor de maatschappij.”

Lees meer over clubs en verenigingen