Winnaarsverhaal

Eindelijk op familievakantie

Amsterdam, 22 april 2016 - De prijs kon niet op een beter moment komen voor de 51-jarige Mirjam uit Hellevoetsluis. In maart stond VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes bij haar op de stoep met een cheque van € 100.000,-.

Als alleenstaande moeder van vier kinderen en oma van een kleinkind had Mirjam het wat minder breed. Maar die zorgen zijn nu weg. Nu zit er zelfs een familievakantie in!  

Mirjams dochters, de tweeling Iris en Daisy, slaan de handen voor de mond. Zelf kijkt Mirjam stralend de camera in, terwijl VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes een cheque met 5 nullen uit de blauwe envelop trekt. De foto van het uitreikingsmoment spreekt boekdelen: dit geld komt heel erg goed terecht.

Champagne!

Na de uitreiking ontpopt Mirjam direct een fles champagne om het te vieren: “Wat geweldig deze prijs! Toen ik vooraf gebeld werd, dacht ik nog ‘het zal wel een tv of een bakfiets zijn.’ Maar dit had ik nooit verwacht.”

Vakantievilla in Portugal

Mirjam werkt fulltime in het ziekenhuis om de eindjes aan elkaar te knopen. Een vakantie, laat staan met alle aanhang, behoorde niet tot de mogelijkheden. Maar nu wel. Mirjam: “Dankzij deze prijs kunnen we die wens in vervulling laten gaan! We denken aan een lekkere zonvakantie in een villa in Portugal.”

Hypotheek

En ook na die vakantie is er nog genoeg te besteden. “De rest gaat in mijn hypotheek, om de maandlasten wat te verlagen”, vertelt de jonge oma tevreden. Het winnen van deze prijs doet niet alleen wat met Mirjam en haar gezin, merkt ze.

“Het is fijn om te horen dat mensen het me echt gunnen. Vandaag zei een collega nog tegen me: ‘eindelijk komt het eens écht goed terecht.’ Ik zie nu ook mensen om mij heen loten aanschaffen, omdat ze zien dat het werkt! Degenen die altijd denken ‘we winnen toch nooit iets’, zien nu dat het mogelijk is.”

Bekijk de prijzen van deze maand