Fotocredits: Babs van Geel Fotocredits: Babs van Geel

EET met je hart: gezellig samenzijn voor ouderen

Amsterdam, 4 juni 2015 - Babs van Geel uit Utrecht is een enthousiaste én succesvolle vrijwilliger. Met haar stichting 'EET met je hart' lukt het haar om eenzame ouderen uit hun isolement te halen. In 2014 won Babs de VriendenLoterij Passieprijs, één van de prijzen van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen.

Babs van Geel is fotografe. "Tijdens het maken van een fotodocumentaire ontdekte ik hoeveel ouderen eenzaam zijn. Ik heb de stichting 'EET met je hart' opgericht. Via deze stichting haal ik geld binnen waarmee we waardevolle ontmoetingen voor eenzame ouderen organiseren in Utrecht en Brabant. Meezingmiddagen, etentjes, dichtmiddagen en brunches. Daarnaast willen we mensen inspireren zelf in actie te komen."

Unieke geldinzameling

Babs heeft een unieke manier gevonden om geld op te halen. Zes weken per jaar zetten lokale restaurants een kaartje op de tafels met het verzoek om per tafel één euro te doneren voor de stichting. “In 2014 hebben we alleen al in Utrecht en De Bilt bijna 16.000 euro opgehaald. Inmiddels doen we dit ook bij vijf gemeenten in Brabant. Mensen vinden het sympathiek. Het breidt zich als een olievlek uit!”

“Ik ben het gewoon gaan doen!”

Winnares VriendenLoterij Passieprijs

In 2014 won Babs de VriendenLoterij Passieprijs, één van de prijzen van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. Deze prijs beloont een vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor een project. Ze is door een collega-vrijwilliger aangemeld.

"Ik heb de prijs gewonnen omdat ik iets bedacht heb en het ook echt ben gaan doen. Het is een eer om dit te winnen. Maar ik sta niet graag in de schijnwerpers. Ik ben juist trots op alle vrijwilligers waar we dit project mee doen", vertelt Babs.

Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2015

Op 7 december reikt staatssecretaris Martin van Rijn de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uit. Met deze prijzen zet hij inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreekt hij zijn waardering uit voor de vrijwilligers die zoveel mogelijk maken.

Niet alleen landelijk en lokaal werkende vrijwilligersorganisaties en -projecten kunnen zich aanmelden. Ook onmisbare vrijwilligers voor deze projecten maken kans op een prijs. De ingeschreven projecten en organisaties kunnen deze vrijwilligers voordragen voor de VriendenLoterij Passieprijs. Inschrijven kan tot 18 september 2015.

Lees meer over de Meer dan handen vrijwilligersprijzen