Thomas Bruns

“Eerst sporten, dan pas jezelf belonen!”

28 maart 2018 - Met het Vitesse GOALS programma dat speciaal is ontwikkeld voor basisscholen in Arnhem wil Vitesse kinderen stimuleren meer te laten bewegen en hen meer vertellen over het belang van gezonde voeding. Een initiatief dat mede mogelijk wordt gemaakt door de VriendenLoterij.

Thomas Bruns (26) speelt sinds het seizoen ‘17/’18 in het shirt van Vitesse. Hiervoor kwam hij zes jaar uit voor Heracles. Met zijn transfer kwam zijn ambitie de uiteindelijke top te halen, weer een stap dichterbij. Een doel waar hij sinds zijn jeugd alles voor opzij zet.

Overgewicht

Naast zijn inspanning als middenvelder zet Thomas zich ook buiten het veld in voor zijn club. “Het is fijn om via Vitesse Betrokken, de maatschappelijke afdeling van de voetbalclub, iets terug te kunnen doen. Met de selectie zetten we ons in voor projecten op het gebied van gezondheid, werkgelegenheid en tegen eenzaamheid.”

Schoolplein

“Laatst had ik op het schoolplein een parcours uitgezet die je met de bal aan de voet moest afleggen. Ik daagde de kinderen uit mijn tijd te verbeteren. Daarnaast mocht de klas mij allerlei vragen stellen over voeding en gezondheid. Vooral één vraag was hot: of ik wel eens een frietje met mayo at?!”

“Ik heb hen verteld dat een frietje op z’n tijd niet erg is, maar dat ik als profvoetballer alleen op zondagavond, na afloop van een wedstrijd als de calorieën al zijn verbrand, een patatje mag eten en op de andere dagen niet snoep en gezond eet. Dat maakte wel indruk.”

Ambassadeur

Maar ook als Vitesse een beroep op hem doet voor een G-voetbaldag is hij daar meteen voor te porren. Naast de maatschappelijke activiteiten vanuit de club is Thomas ook ambassadeur van Kans voor een Kind en stelt hij elk jaar een voetbalshirt beschikbaar voor hun veiling.

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie
Lees meer over Vitesse