“Eerst anderen helpen, dan een cadeau voor mezelf”

Eind vorig jaar werd Ans met een smoes naar Brouwerij De Molen in Bodegraven gelokt. Nooit had zij kunnen weten dat Wolter Kroes haar daar op zou wachten met een cheque ter waarde van 25.000 euro. Inmiddels heeft Ans een goede bestemming voor haar gewonnen prijs gevonden: zij heeft haar naasten geholpen en voor zichzelf een mooi cadeau gekocht.

Ans (73) uit Bodegraven blikt terug op het verrassingsmoment: “Ik was super zenuwachtig en had het gevoel dat me iets spannends zou overkomen. Toen ik bij De Molen arriveerde, stond Wolter Kroes ineens voor mijn neus met een cheque van 25.000 euro van de VriendenLoterij. Nu is het bijna een half jaar later en weet ik zeker: die prijs heeft niet alleen mijn leven, maar ook dat van mijn naasten veranderd!”.

Anderen helpen is goud waard

De eerste gedachte die bij Ans te binnen schoot toen de cheque uit de envelop tevoorschijn kwam, was dat zij haar naasten financieel zou kunnen helpen. “Ik heb het zelf niet altijd breed gehad, maar waar ik kon, heb ik altijd anderen willen helpen. Vroeger had ik een eigen balletschool en kwam het geregeld voor dat kinderen uitvielen omdat hun ouders de lessen niet meer konden betalen. Ik heb altijd gezegd: “Die centjes komen later wel! Jij mag gewoon op les blijven.” Dat ik met deze prijs naasten heb kunnen helpen, is voor mij goud waard.”

Net twee nieuwe Rolls-Royce

Toen Ans haar naasten had geholpen, ging zij bij zichzelf te rade: wat heb ik nou écht nodig? “Een nieuwe scootmobiel!”, vertelt Ans enthousiast. “Mijn oude scootmobiel was niet veilig meer: de remmen waren kapot en als ik ‘m in zijn vooruit zette, reed ik met volle vaart achteruit. Die scootmobiel was dus echt aan vernieuwing toe. Ik wilde graag een opvouwbare die ik mee kan nemen in de auto, maar ook een stevige waar ik in de buurt mee rond kan toeren. Dus ik heb mezelf niet één, maar twee nieuwe scootmobiels cadeau gedaan. Je zou ze moeten zien! Het zijn net twee nieuwe Rolls-Royce.”

Bekijk de prijzen van deze maand

Eredivisie
* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.