Twee genietende dames tijdens een Zonnebloemvakantie Twee genietende dames tijdens een Zonnebloemvakantie

Een vakantie om te koesteren

1 augustus 2018 - Nog één keer met het hele gezin weg: dat wilden Joop en Tiny van der Horst het liefst. Beide zijn ze al op leeftijd en hebben verzorging en een aangepast woning nodig. Mede dankzij uw deelname kwam hun langgekoesterde droom toch uit en vierden zij vakantie in een speciaal aangepaste Zonnebloem-woning.

Dochters Marloes, Karin – beiden Zonnebloemvrijwilligers – en Anetta ontdekten het Hugenpoth Huis in Loenen. De plek waar ze vroeger als gezin op vakantie gingen. "Heel speciaal om hier weer terug te zijn."

"Toen mijn ouders zeiden dat ze graag met ons op vakantie wilden, dachten we als kinderen: en nu?", vertelt Marloes. “Ze zijn beiden 86 jaar, hebben verzorging nodig en een aangepaste woning. Toen we op internet het Hugenpoth Huis vonden, waren we meteen enthousiast. De zorg moet je zelf regelen. Gelukkig is mijn zus Karin verpleegkundige en zij wilde dit wel op zich nemen.”

Genieten op de Veluwe

De familie Van Der Horst bij de Zonnebloem vakantiewoning De familie Van Der Horst bij de Zonnebloem vakantiewoning

"Het huis is ideaal", vertelt Joop. “Het is ruim en van alle gemakken voorzien." Marloes knikt: “Het is ook helemaal compleet. Je hebt er alles wat je maar nodig kunt hebben voor een fijne vakantie. Van een volledig uitgeruste keuken tot een wasmachine.” Karin vult aan: “Ook is het helemaal ingericht voor de zorg.”

Een terras vol gezelligheid

Zondag 6 mei is de mooiste dag van het lange weekend weg. Om meerdere redenen: Joop viert zijn 86-ste verjaardag én om dat te vieren zijn ook de andere twee dochters, de zoon, de aanhang en bijna alle kleinkinderen naar de vakantiewoning gekomen. “Gezellig het hele terras zo vol”, lacht Tiny. “Geweldig om iedereen bij elkaar te hebben”, glundert Joop.

Vakantie met het gezin

Joop en Tiny zitten zichtbaar te genieten. "Ik had niet gedacht hier nog eens te komen. En dan ook nog met de hele familie.", zegt Joop. "Het is voor ons heel speciaal om hier weer te zijn", vult Tiny aan. “Als ik denk aan al die fijne vakanties die we hier doorbrachten met ons gezin. Die herinneringen komen allemaal weer naar boven. Dit is een vakantie om te koesteren!”

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Ze denken in oplossingen, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking volop van het leven kunnen genieten. Dankzij uw deelname aan de VriendenLoterij kunnen er nog veel meer families, net zoals de familie Van der Horst genieten van een Zonnebloem vakantie.

Lees meer over de Zonnebloem