'Een tropische vakantie om de reuma te vergeten'

6 maart 2017 - Die ene dag in januari begon voor de 22-jarige Hillary uit Rotterdam als een dag als alle anderen. Totdat ze op haar stage achter haar bureau vandaan wordt gelokt. Ze loopt naar buiten en daar staat opeens VriendenLoterij- ambassadeur Irene Moors klaar. Met een Volkswagen Polo én een dikke cheque van 10.000 euro! “Hiervan ga ik mijn tweelingzus die reuma heeft, meenemen naar een tropische bestemming.”

Ruim anderhalve maand later spreken we Hillary, studente Media en Entertainment Management, weer. Hillary: “Ik geniet nog steeds ontzettend van de prijs. Het was onverwacht maar heel welkom! Ik ben net bij de autodealer geweest en het is een zwarte geworden.”

De Caraïben of Suriname

Over de vakantiebestemming is ze nog niet helemaal uit. “Ik denk aan Zuid-Amerika, bijvoorbeeld de Bahama’s, de Caraïben of Suriname. Daar hebben we ook familie wonen. Het is alweer tien jaar geleden dat we die voor het laatst hebben gezien. Maar de belangrijkste voorwaarde is: het moet er lekker warm zijn.”

In het zonnetje

Want met deze vakantie wil Hillary haar tweelingzus eens goed in het zonnetje zetten, letterlijk en figuurlijk! Hillary: “Mijn zus heeft fibromyalgie, een heftige vorm van reuma. Hierdoor heeft zij veel pijnklachten. Maar de warmte van de zon doen haar spieren en gewrichten goed.”

Intensieve zorg

“Ik ben heel close met mijn zus”, vervolgt Hillary. “Toen ze een periode veel last had van haar lijf, heb ik haar intensief verzorgd. Tussen mijn werk en school door ging ik langs om eten te brengen en ik hielp haar gedurende de dag. Het was een zware tijd, maar ook bijzonder. Het heeft ons nog dichterbij elkaar gebracht.”

Het grote genieten

Haar stage heeft Hillary inmiddels afgerond: “Ik hoop zo snel mogelijk mijn scriptie te schrijven en af te studeren. Dan pakken we in september het vliegtuig naar een tropische bestemming en kan het grote genieten beginnen!”

Bekijk de prijzen die u deze maand kunt winnen