Het winnaarsverhaal van Hill

Een luxe luncharrangement met een onverwachte afloop

Begin dit jaar werden Hill en haar man Jos samen met 42 andere deelnemers van de VriendenLoterij voor een luxe luncharrangement in Vinkeveen uitgenodigd. Het nietsvermoedende koppel werd daar door Irene Moors en Gerard Joling ontvangen.

Hill (63): “Als ik aan het verrassingsmoment denk, ben ik weer helemaal flabbergasted. Ik geloofde écht dat ik een heerlijke lunch had gewonnen. Toen vertelde Irene ineens dat iemand in de zaal een auto zou winnen en hoorde ik al een kleine gil van mijn tafelgenoot. Zij viste trots een autosleutel uit het doosje op haar schoot. “Zie je wel”, zei ik tegen mijn man Jos, “zij wel hoor!”. Ik rammelde met het doosje dat ik, net als iedereen in de zaal had gekregen, maar ik hoorde niets. Voor de zekerheid maakte ik het doosje toch open en ja hoor: er zat bij mij ook een sleutel in! Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar!”

“Je neemt me in de maling!”

Toen Hill haar dochter belde om het goede nieuws te vertellen, reageerde zij vol ongeloof: “Je neemt me in de maling! Maar ik trap er niet in hoor.” Hill en Jos zijn toen in de auto gestapt en hebben een heleboel foto’s gemaakt. Toen ik het bewijs naar mijn dochter stuurde, móest ze me wel geloven. Natuurlijk was zij hartstikke blij voor ons.”

“Nu ben ik niet alleen deelnemer van de VriendenLoterij, maar wordt het ook echt mijn verhaal.”


Beroemde IJmuidenaar

Hill herinnert zich goed hoe betrokken haar buurtgenoten waren toen ze de auto won: “Mensen zeiden: “U bent toch die mevrouw van die auto?!” Ik dacht eigenlijk dat niemand me kende, maar kreeg toch behoorlijk wat reacties. Dat was heel erg leuk en ik zou het dolgraag nog eens meemaken.

Op bezoek bij Stichting Jarige Job

Na de bijzondere verrassingslunch is Hill door de VriendenLoterij uitgenodigd om samen met Lucille Werner een cheque uit te reiken aan een van de vele goede doelen waar de VriendenLoterij fondsen voor werft: Stichting Jarige Job. “Het was heel bijzonder om mee te maken. Na zo’n bezoek weet je: hier draait het om! Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel zo’n schenking voor een stichting betekent. Ik vond het zo indrukwekkend dat ik heb afgesproken om eind mei samen met mijn dochter nog een dagje te komen helpen bij Stichting Jarige Job. Nu ben ik niet alleen deelnemer van de VriendenLoterij, maar wordt het ook echt mijn verhaal.”


In aanloop naar het Goed Geld Gala 2019 op 11 februari, waarop de VriendenLoterij bekendmaakt hoeveel geld zij heeft te verdelen werd Stichting Jarige Job verrast door de VriendenLoterij. Uit handen van VriendenLoterij-ambassadeur Lucille Werner en VriendenLoterij deelnemer Hill onvingen zij een cheque van 200.000 euro en de boodschap dat zij voor de komende 5 jaar beneficiënt van de VriendenLoterij zijn en daarom elk jaar dit bedrag krijgen.