Scouting Jorisgroep Oudewater belactie VriendenLoterij

Een groter clubgebouw met dank aan de VriendenLoterij!

1 juni 2017 - Als vijfjarig jochie werd Lars Vermeij (27) door zijn ouders aangemeld bij Scouting Jorisgroep Oudewater. Hier vond hij een breed scala aan spel, sport en activiteiten in de natuur. Inmiddels is Lars alweer vier jaar bestuurslid van Jorisgroep Oudewater en zet hij zich in voor de club. Zo heeft Lars er mede voor gezorgd dat het clubgebouw een make-over kreeg.

Scouting Jorisgroep is een middelgrote scoutingroep met 180 leden, waarvan voornamelijk jeugdleden. “Op dit moment hebben we zelfs wachtlijsten voor de groep zeven tot elfjarigen, de populairste leeftijdsgroep”, vertelt Lars. “En vrij bijzonder voor Scouting: ook de meisjesgroepen zijn ontzettend populair, terwijl andere Scoutinggroepen vaker alleen wachtlijsten voor jongens hebben.”

De wens is om Scouting in Oudewater voor nog meer kinderen mogelijk te maken, maar daarvoor zal eerst verbouwd moeten worden. Het oude clubgebouw is echt aan een opknapbeurt toe. “We willen over twee verdiepingen uitbouwen, grotere douche- en toiletruimtes creëren en een nieuwe keuken plaatsen. Alles wordt rolstoeltoegankelijk en we gaan de speelruimte vergroten.”

Verbouwing met een prijskaartje

Een prachtig plan, maar met een fors prijskaartje. “De kosten zijn beraamd op € 100.000,-. We hopen het nog naar beneden bij te stellen. Onze achterban is betrokken en handig, maar hun klustijd is beperkt. Het belangrijkst is dat onze groep blijft draaien voor de kids, die iedere week gave activiteiten willen doen.”

Zeer welkom is daarom de opbrengst van de recente VriendenLoterij belactie. Op 12 april werden er maar liefst 225 nieuwe loten verkocht. Het leverde Scouting Jorisgroep een extra bijdrage op van € 4.000,-.

Een goede voorbereiding

Volgens Lars ligt het geheim in de goede voorbereiding. “Van tevoren hebben we geïnventariseerd bij onze leden wie we het beste konden benaderen. Elke vrijwilliger leverde een lijstje met vijf tot tien contacten aan. Zo begonnen we de avond met een voorsprong van 120 nummers. Ouders, oud-leden en familieleden vulden de rest aan.”

Wat vooral hielp was het concrete doel. “Iedereen in de vereniging wist waarvoor we het deden en dat maakt dat mensen toezegden mee te spelen met de VriendenLoterij. In de eerste twee maanden haalden we al € 10.000,- binnen. Een waanzinnig bedrag waardoor we al meteen konden beginnen aan de uitbouw!”

Lees meer over clubs en verenigingen