Dave wint € 10.000,- in de VriendenLoterij

Een éxtra feestelijke kerst voor Dave

Amsterdam, 9 december 2015 - Afgelopen maand won Dave (23 jaar) uit Honselersdijk € 10.000,- bij de VriendenLoterij. Wij spraken hem en vroegen hoe hij terugkijkt op de uitreiking én of hij al iets leuks heeft gedaan met het gewonnen bedrag.

"Het was wel even schrikken toen ik mezelf terugzag op televisie", begint Dave. "Maar dat is volgens mij niet zo vreemd. Je eigen stem terughoren is al best gek." Dave werd in november verrast door Wolter Kroes in de fietsenwinkel die hij samen met zijn vader heeft.

Zelf woont hij in Wateringen, maar van dinsdag tot en met zaterdag is hij te vinden in de fietsenwinkel in plaats. De meeste buurtbewoners kennen Dave en zijn vader dan ook goed. En dat merkte hij direct nadat de uitreiking op televisie was geweest."Ik kreeg ontzettend veel reacties hier in de winkel. Mensen die het mij echt gunnen en niet jaloers zijn. Heel leuk!"

Fan van voetbal

Met de helft van de lotprijs steunt Dave zijn Eredivisieclub. "Daarom ben ik ook met de VriendenLoterij gaan meespelen. Ik heb volgend jaar al tien jaar een seizoenkaart en ben er iedere thuiswedstrijd bij. Maar ik wilde natuurlijk ook graag een keer een mooi prijsje winnen", vervolgt Dave.

Feestdagen met vrienden

En die wens kwam uit. Wolter Kroes verraste Dave met een cheque van maar liefst € 10.000,-. "Met kerst ga ik in ieder geval met vrienden naar Oostenrijk om te skiën. Én après-skiën natuurlijk", vertelt Dave lachend.

"We vertrekken tweede kerstdag en blijven tot en met oud en nieuw. Nadat ik door de VriendenLoterij werd verrast dacht ik meteen 'ik wil naar Amerika'. Dat gaat er zeker ook nog van komen. Gelukkig heb ik wat vrienden die met mij mee willen."

Bekijk de prijzen van deze maand