Winnaar VriendenLoterij

Een droom die uitkomt voor Rita

Amsterdam, 19 juni 2015 - Ogen dicht en een vakantieland prikken op de kaart. Daar dromen we allemaal wel eens van. Voor Rita uit Gendringen werd die droom werkelijkheid. Zij won een geheel verzorgde reis naar keuze. Samen met haar man ging ze naar het vredelievende Bali.

In januari ontving Rita een brief in de bus van de VriendenLoterij. Ze dacht dat ze een klein keuzeprijsje had gewonnen. “Toen ik las dat ik een reis uit mocht kiezen, werd ik helemaal hyper!”, vertelt Rita uitgelaten. ‘Mag ik écht overal naar toe?’, vroeg ik nog bij het reisbureau. Het antwoord was ‘ja’.”

Droomvakantie

"Naar Bali reizen is al heel lang een droom van mij." Rita en haar man zijn net terug van de 17 dagen durende reis naar het Indonesische eiland. Door de zenuwbeschadiging EDS zit Rita in een rolstoel. Écht ontspannen is daarom soms knap lastig. Maar Bali bleek perfect voor Rita en haar rolstoel. "Ik ben helemaal tot rust gekomen."

Wie goed doet, goed ontmoet

"Bali heeft een prachtige cultuur", vervolgt Rita. “Mensen zijn er ontzettend vriendelijk. De gedachte 'wie goed doet, goed ontmoet', geldt echt op het eiland. Een van de hotelmensen had zelfs een houten oprijplankje voor mijn rolstoel gemaakt! Lief he?"

"We hebben ontzettend veel van Bali gezien. In strandplaats Kuta sliepen we in een prachtig driesterrenhotel. Daarna reisden we naar een resort ten midden van het eiland. Daar verwachtten we een mooie kamer, maar we kregen een hele villa! Wow, het was niet te filmen. We eindigden in een tropisch resort ten zuiden van Bali."

Hoogtepunt

Een hoogtepunt kiezen, dat kan Rita niet. "We hebben zo veel gedaan en gezien. We zagen een vulkaan, rijstvelden en een vlinderpark. De hele reis was een groot hoogtepunt! De Vriendenloterij heeft ons echt een droomvakantie  gegeven. Dit nemen ze ons niet meer af en deze kostbare herinnering zal gekoesterd worden."

Bekijk de prijzen van deze maand