Carnavalsvereniging wint € 100.000,- in de VriendenLoterij

Een carnavalskraker van een prijs!

Amsterdam, 8 februari 2016 - Het carnavalsfestijn begon dit jaar extra vroeg in het Limburgse Simpelveld. De oud-prinsen van Carnavalsvereniging De Woeësj-joepe wonnen in de decembertrekking van de VriendenLoterij maar liefst € 100.000,-. Voorzitter Hub: "Het feest barstte hier los toen Wolter Kroes ons verraste met de cheque!"

Als iemand weet hoe je een feestje viert, dan is het wel Prins Carnaval. En hoe meer Prinsen bij elkaar, hoe groter het feest. Zeker als je ze ook nog eens verrast met een grote geldprijs, zoals VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes begin januari deed bij de Prinse-road van Carnavalsvereniging De Woeësj-joepe. De prijs viel op een van de vier loten waarop ze meespelen voor de carnavalsvereniging.

Feestgedruis

Wolter belandde in een oorverdovend feestgedruis toen hij de carnavalsvierders de cheque overhandigde. Penningmeester van de Prinse-road Roger kon het maar amper bevatten: "Een ton erbij op onze bankrekening!? Dat is geweldig! Je kunt je niet voorstellen wat dat voor onze vereniging betekent!"

Geluksnummer 11

Het bier vloeide rijkelijk op het moment dat de oud-prinsen werden verrast door Wolter en een cameraploeg. Maar bier is niet waar het geld aan besteed zal worden volgens secretaris Maurice: "Carnaval begint officieel op 11 november. Het getal 11 is dus een 'carnavalistisch symbool'."

"Daarom besteden we het geld ook op een symbolische manier: alle zes de afdelingen van onze carnavalsvereniging ontvangen ieder € 1111,11. Ter ondersteuning van de carnavalscultuur. Dat vinden we belangrijk. En de burgemeester van Simpelveld heeft € 2222,22 van ons gekregen. Dat mag hij besteden aan een maatschappelijk doel naar keuze in Simpelveld."

Maar de oud-Prinsen vergeten zichzelf natuurlijk ook niet. Maurice: "Voor de Prinsen van de Prinse-road gaan we mooie nieuwe kostuums kopen. En de rest is voor de penningmeester. Dat moet hij goed bewaken op de bankrekening!"

Bekijk welke prijzen u deze maand kunt winnen