Duurzame borging maatschappelijk loterijstelsel

Duurzame borging maatschappelijk loterijstelsel

Amsterdam, 13 juni 2016 - De Kansspelautoriteit heeft vandaag in een persbericht aangegeven nadere informatie te vragen aan het Britse beursgenoteerde bedrijf dat in aanmerking wil komen voor een goededoelenloterij-vergunning. Het is niet zo, zoals sommige media schrijven, dat zij een vergunning heeft verstrekt.

Nederland heeft een uniek en goedwerkend maatschappelijk loterijstelsel met hoge opbrengsten voor goede doelen, cultuur, sport en de staatskas. Het Nederlandse loterijstelsel is 100% non-profit: net als in de rest van Europa zijn loterijvergunningen voorbehouden aan nationale non-profit organisaties.

Het kabinet heeft diverse malen aangegeven de maatschappelijke waarde van het Nederlandse loterijstelsel te erkennen en te willen borgen voor de toekomst. Wij hebben begrepen van zowel het ministerie van Veiligheid en Justitie als van de Kansspelautoriteit dat zij dit ook in de toekomst voorop laten staan bij de beoordeling van deze en eventueel volgende aanvragen. Het kabinet doet er goed aan loterijvergunningen alleen te geven aan Nederlandse non-profit organisaties.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Kansspelautoriteit zullen binnenkort bekend maken aan welke voorwaarden toekomstige aanvragen minimaal moeten voldoen.

Wilt u hier meer over weten?
Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden over de recente loterijontwikkelingen
Onze visie op een maatschappelijk loterijstelsel