Maatschappelijk Speler Eredivisie

Deniz Türüç Maatschappelijk speler Eredivisie 2014

Amsterdam, 1 september 2014 - Deniz Türüç (Go Ahead Eagles) is uitgeroepen tot Maatschappelijk speler Eredivisie 2014. Vandaag ontvangt hij tijdens het Voetballer van het Jaar Gala uit handen van zijn trainer Foeke Booy een cheque van € 50.000,-. Dit bedrag wordt volledig besteed aan een maatschappelijk project naar keuze van Deniz Türüç en van zijn club Go Ahead Eagles. De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Eredivisie en de VriendenLoterij, Maatschappelijk Partner Eredivisie.

Deniz Türüç: “Het is echt een eer dat ik deze prijs krijg. Als profvoetballer ben ik een voorbeeld voor anderen en kan ik mensen raken. Ik ben me ervan bewust dat ik een boodschap over kan brengen als profvoetballer zijnde. Als brugklasser kwam Blaise N’Kufo van FC Twente bij mij op school langs, dat maakte indruk op mij. Ik ben trots dat ik datzelfde effect nu op anderen heb.”

Türüç als voorbeeldfunctie
De jury roemt Türüç om de wijze waarop hij invulling geeft aan zijn voorbeeldfunctie richting de jeugd én zijn teamgenoten. Het juryrapport zegt: “ Doorslaggevend is het feit dat hij vanuit verschillende opzichten blijk geeft van zijn maatschappelijke betrokkenheid. Structureel vanuit zijn rol als speler van Go Ahead Eagles bij verschillende maatschappelijke activiteiten van zijn club, zoals de Buurtbattle en Playing for Success. Als jeugdtrainer van de E1 bij Enschedese Boys, waar hij de jongeren niet alleen techniek bijbrengt maar ook normen en waarden. Bovendien als burger waar hij lokale politiek en buurtgenoten samenbracht met als resultaat het behoud van een voetbalveldje voor de plaatselijke jeugd. Waarmee Deniz hen de kans biedt onbezorgd te kunnen voetballen.”

Naast Deniz Türüç behoorden ook Bram van Polen (PEC Zwolle), Georginio Wijnaldum (PSV) en Maikel Kieftenbeld (FC Groningen) tot de genomineerden.