Delano Ladan

Delano Ladan hoopt jeugd te motiveren

27 februari 2018 - Delano Ladan (18), aanvaller van ADO Den Haag, wil zich graag inzetten voor de samenleving. ADO Den Haag is een echte volksclub en verricht al jaren veel sociaal maatschappelijke activiteiten in de regio. Activiteiten die de VriendenLoterij mede mogelijk maakt.

Voor Delano is teamgenoot Tom Beugelsdijk (27) een voorbeeld. Niet alleen wil hij net zo belangrijk worden voor de club, ook bewondert de jonge spits Beugelsdijk om zijn maatschappelijke inzet bij de vele projecten van ADO Den Haag. “Ik heb zoveel respect voor alles wat Tom doet, ik wil graag in zijn voetsporen treden.”

Plezier

Recent deed Delano mee aan een voetbaltoernooi voor kinderen met een beperking en aan de ADO Den Haag Skills & School on Tour, een project om kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele vaardigheden.

“Zelf speel ik al sinds de jeugd voor ADO Den Haag en de kinderen willen meestal weten hoe het voelt nu ik definitief bij de selectie zit. Ik vertel dan dat het een echte droom is die is uitgekomen, maar dat die voor iedereen is weggelegd, mits je hard werkt én plezier hebt. Vooral dat laatste is essentieel, want plezier is de beste motivatie. ‘Als ik het kan, kunnen jullie het ook’, roep ik dan altijd.”

Bevoorrecht

Dat ADO enorm leeft in Den Haag, merkt Delano elke dag. Zeker als hij in clubkostuum loopt. “Het kan me niet schelen hoe lang het duurt, ik ga met iedereen op de foto of geef een handtekening. Ik vind het geweldig als ik een glimlach zie bij die kinderen.”

Delano vervolgt: “Ik voel me bevoorrecht dat we iets terug kunnen doen in de samenleving met onze bekendheid. Dat we meewerken aan anti-pestprogramma’s, kinderen motiveren naar school te gaan en iets van hun leven te maken en meer te bewegen. Dat is bíjna net zo mooi als scoren.”

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie
Lees meer over ADO Den Haag