Nationaal Ouderenfonds: goed doel VriendenLoterij

Deelnemers VriendenLoterij bedankt!

Dankzij uw deelname een recordbedrag aan goede doelen in Nederland

15 februari 2016 - Mede dankzij u kan de VriendenLoterij dit jaar maar liefst € 56,6 miljoen geven aan 48 Nederlandse goede doelen die mensen een steuntje in de rug geven om mee te kunnen doen in de samenleving.

Met deze bijdrage kunnen nieuwe maatschappelijke initiatieven en projecten van de grond komen, waarmee mensen net dat zetje krijgen dat ze verder helpt of waarmee vrijwilligers worden gesteund bij hun werk.

Ondersteuning voor mantelzorger

Zo kan het Nationaal Ouderenfonds dankzij een extra schenking van € 495.000,- een mantelzorgprogramma bij dementie ontwikkelen. Dit programma ondersteunt mantelzorgers bij hun goede zorg, zowel praktisch als in kennis. Dit is hard nodig, omdat dementie uitgroeit tot volksziekte nummer 1 en veel hulpbehoevende ouderen langer thuis blijven wonen.

Kinderen helpen bij (v)echtscheiding ouders

Ook Villa Pinedo krijgt een schenking van € 250.000,- om beschadiging bij kinderen in (v)echtscheidingen te voorkomen of verzachten aan de hand van een buddyproject.

Buddy’s zijn ervaringsdeskundige jongeren die opgeleid zijn om kinderen en jongeren tussen 12 en 24 jaar te begeleiden in het verwerken van de scheiding van hun ouders. De stichting gebruikt de donatie van de VriendenLoterij om het buddyproject landelijk uit te rollen en meer buddy’s op te leiden.

Jeugdopleidingen van eredivisieclubs kunnen ook rekenen op een donatie

Er zijn VriendenLoterij-deelnemers die er specifiek voor kiezen de jeugdopleiding van hun favoriete Eredivisieclub te steunen met de helft van hun lot. Hierdoor is er in 2017 een recordbedrag van ruim € 4 miljoen bij elkaar gebracht.

De clubs gebruiken de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat jeugdspelers naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle jeugdspelers stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.

De opgedane kennis tijdens de jeugdopleiding op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst die vaak buiten het betaalde voetbal ligt.

Lees meer over het Goed Geld Gala

Update 16 februari 2017

Bekijk de compilatie van het Goed Geld Gala dat plaatsvond in de Beurs van Berlage in Amsterdam, de speech van directeur Boudewijn Poelmann en de speech van Minister Edith Schippers.

Compilatie Goed Geld Gala 2017

Speech Boudewijn Poelmann

Speech Minister Edith Schippers