Deelnemers bedankt! € 58,9 miljoen voor onze goede doelen

20 februari 2018 - Iedereen telt mee in onze maatschappij. Maar dat is niet altijd even vanzelfsprekend. Dus moeten we soms een handje helpen. Dankzij uw deelname aan de VriendenLoterij kunnen we dit jaar een fantastisch bedrag geven aan diverse goede doelen die zich hiervoor inzetten: liefst € 58,9 miljoen!

Ook verwelkomen wij vijf nieuwe goede doelen in ons midden. Zij ontvangen vanaf dit jaar een vaste jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij. Daarmee komt het aantal stichtingen en maatschappelijke organisaties dat onze steun verdient op een totaal van 50.

Hulphond Nederland

Hulphond Nederland is een van de vijf 'nieuwkomers'. Een hulphond is een onmisbaar maatje voor veel mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. De trouwe viervoeter voorkomt dat zij in een sociaal isolement raken. De wachtlijsten zijn echter nog altijd erg lang. De jaarlijkse bijdrage van € 200.000,- moet daarin verandering brengen.

Ook Stichting Life Goals krijgt dat bedrag en besteedt dat aan een kwetsbare groep mensen aan de onderkant van onze samenleving. Het aantal mensen dat in Nederland sociaal ernstig in de problemen komt, wordt namelijk steeds groter. Stichting Life Goals helpt deze mensen via sport. Door te sporten maken ze nieuwe contacten, krijgen ze meer zelfvertrouwen en leren ze veel over zichzelf.

Eenmalige bijdrage

Daarnaast zijn er ook goede doelen die dankzij uw meespelen in de VriendenLoterij eenmalig een mooi bedrag kunnen besteden. Zoals Emma at Work dat € 375.000,- ontvangt om meer jongeren met een chronische ziekte aan een passende baan te helpen. Op de arbeidsmarkt komen deze jongeren vaak erg moeilijk aan de bak.

Ook is er een eenmalige schenking van € 295.000,- voor Stichting De Ster dat vakantiekampen organiseert voor jongeren met gedragsproblemen. Deze groep heeft problemen in de omgang met leeftijdsgenoten. Ze worden gepest, hebben weinig vrienden of zijn onhandig in contacten. Met de bijdrage van de VriendenLoterij kan De Ster de komende tien jaar liefst 1.000 kinderen helpen.

Eredivisie
* Alle bekendmakingen volgen uit de maandelijkse trekking. Lees meer over de winkans en het reglement op www.vriendenloterij.nl/winkans. Prijzenschema onder voorbehoud van wijzigingen.