Esther Vergeer Foundation

De wens van Esther is de droom van ieder kind

24 mei 2018 - Gewoon kunnen sporten bij een vereniging of op kamp kunnen gaan: voor kinderen met een beperking is dat geen vanzelfsprekendheid. Het is daarom de missie van de Esther Vergeer Foundation en mede dankzij onze deelnemers kan 's werelds beste rolstoeltennisster ooit die sociale en sportieve rol vervullen.

"Dit vind ik doodeng", zegt één van de deelneemsters aan het Esther Vergeer Foundation Tenniskamp, als zij een plateau is opgereden, maar er ook weer af moet. "Het is best shockerend om te zien dat veel kinderen in een rolstoel nog niet een stoep of trappetje op of af kunnen", zegt Vergeer.

Aangemoedigd door begeleiders en andere deelnemers volgt even later applaus als de uitdaging tijdens de rolstoelvaardigheidschallenge tot een goed einde is gebracht.

"Tranen vloeien als het afscheid aanbreekt"

"Het is essentieel dat opvoeders de kinderen met een beperking zo snel als mogelijk - waar het kan - leren zelfstandig te worden. Wat er tijdens zo’n kamp in drie dagen met een kind gebeurt, is bizar."

"De sociale interactie, het vergroten van het zelfvertrouwen, die glimlach als ze samen of met een van ons als trainers een balletje slaan. Tranen vloeien als de laatste dag of het afscheid aanbreekt. Het heeft daarom een geweldige impact op de gezinnen."

Join the club

"Ik heb zelf door sport kunnen ontdekken waar mijn grenzen lagen, maar vooral wat ik nog kan. Daarom trekken we met het project ‘Join the club’ heel het land in. Met als doel dat we - geografisch kijkend - met zo’n dertig clubs de samenwerking aangaan."

"Op die manier willen we het mogelijk maken dat elk kind met een beperking dicht in de buurt bij een vereniging kan sporten. Inmiddels zijn zo’n honderd kinderen aangesloten bij 21 verenigingen."

Tenniskamp

"Ook organiseren we jaarlijks een tenniskamp voor deze kinderen, die niet zomaar op sportkamp kunnen. In tegenstelling tot hun broertjes en zusjes. Hoe gaaf is het dat ze dat nu wel kunnen, net als ieder kind!"

"We hebben het geluk dat een organisatie als de VriendenLoterij ons hierin ondersteunt. Achter die partij die zoveel cheques uitdeelt aan die talrijke prachtige maatschappelijke initiatieven in ons land, schuilen warme mensen, die enorm betrokken zijn en met je meedenken."

Lees meer over Esther Vergeer Foundation