De week van Het Vergeten Kind

Vrolijkste Handtekeningenactie van Nederland

Ook dit jaar organiseert ons goede doel Stichting Het Vergeten Kind de Vrolijkste Handtekeningenactie van Nederland. Hiermee vraagt de Stichting om politieke aandacht voor de 33.000 ‘vergeten’ kinderen in ons land.

Dankzij het gigantische succes van vorig jaar, waarbij de actie ruim 38.000 versierde vlaggetjes opleverde, kon de Stichting haar eigen wensenlijst met 5 concrete verbeterpunten aan de politiek aanbieden.

Kleine sprongen voorwaarts? “Ja en nee”, zegt Daphne Schreuder, directeur Stichting Het Vergeten Kind. “Door een forse bezuinigingsronde staat de kwaliteit van de jeugdzorg sterk onder druk en vrezen we voor een grote sprong achterwaarts.”

Ook meedoen?

Bekijk de onderstaande video waarin Johnny de Mol, Babette van Veen en Saar Koningsberger meer over de actie vertellen.

> Download hier uw vlag

De vlaggen kunnen uiterlijk 19 januari ingeleverd worden bij de Bruna. Ook kunt u de vlag insturen tot uiterlijk 23 januari.

Elke ingestuurde vlag is een stem die staat voor een beter leefklimaat van deze kinderen in diverse opvanglocaties waar de situatie ondermaats is. Met de actie hoopt Het Vergeten Kind dit jaar minstens 33.000 wensvlaggen in te zamelen. Voor elk vergeten kind één stem.

Actie op het Spuiplein

Donderdag 29 januari wordt hartje Den Haag voor de tweede keer door kinderen versierd met alle ingestuurde vlaggen. Dit keer op het Spuiplein. In aanwezigheid van onder anderen oprichter Dinand Woesthoff en de ambassadeurs overhandigt Het Vergeten Kind de vlaggen aan de verantwoordelijke instanties.

Gezamenlijk de wensen omzetten in daden en werken aan kwaliteitsverbetering van kinderen in de opvang, dat is het idee!

Lees meer over Het Vergeten Kind