Stichting DE 4DAAGSE

De Vierdaagse is voor iedereen

1 augustus 2017 - Die laatste meters over de Via Gladiola. Het zijn magische momenten voor alle helden van de Vierdaagse. De ellendige blaren zijn vergeten en de vermoeidheid wordt soepel weggemasseerd door de applaudisserende menigte langs de route. En eenmaal de finishlijn gepasseerd komen alle verhalen los.

Tienduizenden mensen halen elk jaar ontzettend veel plezier en voldoening uit het wandelfestijn in Nijmegen en omstreken. Het is een evenement dat bij Nederland past. En ook bij de VriendenLoterij, want sinds 2013 kunt u als deelnemer ervoor kiezen om deze organisatie met uw deelname te steunen.

Tot grote vreugde van marsleider Johan Willemstein. "De VriendenLoterij is voor ons een belangrijke partner. Wij vinden het geweldig om te zien dat steeds meer mensen de Vierdaagse een goed hart toedragen en voor ons meespelen."

Inschrijfgeld binnen de perken

Het helpt de organisatie om het bijzondere karakter van het evenement te waarborgen. De Vierdaagse wordt namelijk vrijwel geheel gerund door vrijwilligers en is als een van de weinige grote evenementen niet afhankelijk van grote commerciële partijen. Juist omdat zo veel vrijwilligers zich inzetten, blijven de kosten binnen de perken en deelname betaalbaar voor iedereen. Want het inschrijfgeld, zo betoogt de Vierdaagse, mag geen drempel zijn om wel of niet mee te doen.

Toch zijn extra inkomsten, bijvoorbeeld via de VriendenLoterij, van harte welkom. In het eerste jaar ontving de Vierdaagse een bijdrage van € 14.000,-. Dat bedrag liep in de jaren erna gestaag op, tot € 34.000,- in 2016. En dat allemaal dankzij de loterijdeelnemers die hun deelname koppelden aan de Vierdaagse. "De extra fondsen die wij via deze samenwerking werven, helpen ons om eventuele verhogingen van het inschrijfgeld zo veel mogelijk te beperken. Daarom is de VriendenLoterij een echte vriend van de Vierdaagse", aldus Johan Willemstein die dit jaar voor het laatst als marsleider fungeerde.

Beelden: Stichting DE 4DAAGSE.

Lees meer over clubs en verenigingen