Fahima geeft als ‘Unforgettable’ een stem aan vergeten kinderen

31 januari 2017 - Alle kinderen in Nederland verdienen een liefdevolle en veilige plek om op te groeien. Helaas wonen duizenden kinderen in Nederland in opvanglocaties of onstabiele thuissituaties. Voor die kinderen zet de jongerenraad van Stichting Het Vergeten Kind – The Unforgettables – zich mede dankzij uw deelname in.

The Unforgettables’ is een speciale groep jongeren. Zij wonen in pleeggezinnen, leefgroepen, gezinshuizen, AZC’s of in lastige thuissituaties én zijn de stem van tienduizenden kwetsbare kinderen in Nederland die niet van zich kunnen laten horen.

Workshops en trainingen

The Unforgettables volgen workshops en trainingen waarin ze leren om zichzelf en anderen weer te vertrouwen. Ook wordt geleerd hoe je een serieus interview afneemt, hoe je een toffe film maakt of hoe je op geschikte wijze presenteert, debatteert of adviseert. Kortom: The Unforgettables leren hoe ze zichzelf kunnen verwoorden, zodat ze heel Nederland op een goede manier kunnen vertellen wat er beter kan en moet in de jeugdzorg.

Fahima

Fahima (15 jaar) is een Unforgettable die woonde in een vrouwenopvang. Nu zet zij zich keihard in voor andere kinderen en jongeren. Fahima kan dit zelf het beste verwoorden: “We komen op voor wat wij belangrijk vinden. Dat vind ik het mooie aan The Unforgettables. We krijgen een kans om onze stem te laten horen en om dingen te veranderen voor de kinderen en jongeren die na ons in de opvang terechtkomen.”

In het eerste trainingsweekend van The Unforgettables heeft ze niet alleen veel geleerd, ze voelde zich ook erg veilig en prettig. Daar is het natuurlijk ook om te doen. Fahima: “Ik leerde interviewen en schrijven, maar wat vooral mooi was is dat er een sfeer van verbondenheid was.”

Na dit weekend zat dit lid van de jongerenraad niet stil. Fahima schreef namelijk een brief aan minister Schippers over het belang van meer aandacht voor kinderen in de vrouwenopvang. Daarnaast vertelde ze over haar situatie in de talkshow Het Vergeten Kind Talks – die tijdens de Week van Het Vergeten Kind werd uitgezonden op RTL4 – en ze deed onderzoek naar verschillende soorten opvang.

De VriendenLoterij en Stichting Het Vergeten Kind

Sinds 2012 ontvangt Stichting Het Vergeten Kind een bijdrage van de VriendenLoterij. Inmiddels heeft de stichting een totale bijdrage van ruim 1,6 miljoen euro ontvangen. Hiermee zet Stichting Het Vergeten Kind zich in voor een kindvriendelijke leefomgeving en om zoveel mogelijk vergeten kinderen een steuntje in de rug te bieden.

Lees meer over Stichting Het Vergeten Kind