Zwemmen in snoep!

Amsterdam, 29 april 2016 - Teun (4) heeft een hersentumor. Ondanks zijn ziekte is hij een heel vrolijk en opgewekt kind. Het liefst wil Teun samen met zijn zusje zelf een keer snoep maken. En een keer in snoep zwemmen? Dat lijkt hem ook wel wat. De wens van Teun ging in vervulling.

Om de wens van Teun in vervulling te laten gaan, heeft u als deelnemer ook uw steentje bijgedragen. Sinds 2000 ontvangt Make-A-Wish Nederland een bijdrage van de VriendenLoterij. Inmiddels heeft Make-A-Wish Nederland dankzij de deelnemers een bijdrage ontvangen van ruim €  5,3 miljoen.

Als een grote, rode brandweerauto komt voorrijden kijken Teun, zusje Lize (2) en hun ouders hun ogen uit. Met een paar stoere brandweermannen gaat het gezelschap op weg richting Roosendaal. Daar stoppen zij bij een hele grote fabriek, een snoepfabriek.

In de fabriek hangen overal posters met een foto van Teun en de tekst: “De eregast van vandaag: Teun!” Kim, moeder van Teun: “Zijn mond viel open, zijn ogen gingen glimmen. Hij pakte Lize bij de hand en ze renden naar de fabriek. Het was heel fijn om met het gezin te kunnen genieten en zorgen achter je te laten!”

Snoepparadijs

Teun en Lize huppelen hand in hand door de fabriek en genieten met volle teugen. Ze maken handafdrukken waarin snoep wordt gegoten, maken hun naam in snoepletters en proeven alle snoepjes die vers en warm uit de snoepmachine komen rollen. Wat een pret! “

Teun en Lize

Aan het einde van de rondleiding stond een grote bak gevuld met snoep. Dat vonden Teun en Lize echt geweldig. Ze sprongen in die bak en voor we het wisten zaten we er met het hele gezin in! We hadden enorm veel plezier met elkaar bekogelen en konden net zoveel snoep eten als we wilden!” aldus moeder Kim.

Dierenvriend

Het gezelschap verlaat met tassen vol snoep de fabriek en komen aan op een mooie boerderij. Boer Romme verwelkomt de familie en laat zien waar de kalfjes staan. Teun is een dierenvriend en maakt vriendjes met alle dieren. Hij geeft het kalfje de fles, knuffelt de ezel en voert de kippen. Boer Romme: “Ik vond het heel leuk om aan de wensvervulling mee te werken en Teun te zien genieten.

Het was heel bijzonder. Je staat er dan toch even bij stil hoe belangrijk het is dat je kinderen gezond zijn!” Teun en Lize hebben het reuze naar hun zin en zijn onvermoeibaar. Het is maar goed dat de koeien op stal heel veel honger hebben. Na een heerlijk bord met spaghetti, Teun’s lievelingseten, vertrekt het gezelschap blij, moe en voldaan naar huis.

Lees meer over Make-a-Wish Nederland