Dansduo wint € 100.000,- voor KiKa

9 oktober 2016 – KiKa heeft € 100.000,- ontvangen van de VriendenLoterij in het televisieprogramma ‘Dance Dance Dance’ van RTL 4. Actrice Robin Martens en ‘GTST’-collega Buddy Vedder bereiktne afgelopen zaterdag de finale en wonnen daarmee € 100.000,- voor KiKa.

GTST-actrice Robin Martens: "Ik heb vroeger zelf leukemie gehad. Ik was vier jaar toen het werd ontdekt. Op mijn elfde ben ik genezen verklaard. Het was een hele heftige periode, maar ik ben daar heel goed uitgekomen. Ik ben helemaal gezond nu. Wij wilden heel graag voor KiKa dansen omdat zij heel veel doen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie."

Het prijzengeld wordt door KiKa geïnvesteerd in het kinderoncologisch centrum: het Prinses Máxima Centrum. Dankzij de bijdrage van € 100.000,- kan er een kinderspeelplaats gebouwd en ingericht worden, geheel afgestemd op de wensen en behoeften van de kinderen.

€ 25.000,- voor Alzheimer Nederland

Hoewel presentator Kees Tol en zijn goede vriendin Annemarie Keizer niet de finale wonnen in Dance Dance Dance, mochten ook zij een bedrag aan een goed doel schenken. Het danskoppel ontving € 25.000,- van de VriendenLoterij en schonk dit aan Alzheimer Nederland.

Alzheimer Nederland is ontzettend blij met dit bedrag: "Dankzij de € 25.000,- van de VriendenLoterij kunnen wij zes nieuwe Alzheimercafés starten. Van deze cafés kunnen 2.000 mensen gebruik maken. Op deze ontmoetingsplekken komen mensen met Alzheimer, of familieleden van mensen die aan Alzheimer lijden, bij elkaar om te praten en gedachtes uit te wisselen.”

Lees meer over tv-programma's van de VriendenLoterij
Lees meer over KiKa en de VriendenLoterij
Lees meer over Alzheimer Nederland en de VriendenLoterij