Collecte Longfonds: 5 t/m 10 mei

Collecte Longfonds 5 t/m 10 mei

Amsterdam, 1 mei 2014 - Volgende week start het Longfonds (voorheen Astma Fonds) met haar collecte om geld in te zamelen voor onderzoek. Nederlanders kunnen een bijdrage geven aan de collectant, of ervoor kiezen om mee te spelen met de VriendenLoterij voor het Longfonds.

Elk jaar overlijden in Nederland ruim 7.000 mensen aan een ongeneeslijke longziekte. Het Longfonds strijdt voor mensen met een longziekte en wil gezonde longen gezond houden. Want gezonde longen zijn van levensbelang. 

Impact
De impact van een longziekte is groot. Niet alleen voor mensen met een longziekte, ook voor hun naaste omgeving. Carolien Fierkens (45) verloor haar partner Gerard aan een longziekte, ondanks zijn enorme vechtlust: "Ik hoop dat het Longfonds iets vindt om kapotte longen te repareren." Op dit moment zijn longziekten als COPD en longfibrose niet te genezen: de schade aan de longen is onomkeerbaar. Wat kapot is, blijft kapot. Maar nieuw wetenschappelijk onderzoek met stamcellen lijkt de droom van Carolien en van duizenden mensen met een longziekte dichterbij te halen. 

De VriendenLoterij steunt het Longfonds sinds 2004. In deze periode heeft de organisatie meer dan € 10 miljoen van de VriendenLoterij ontvangen.