Alphense Zwemclub

Gymnastiekvereniging uit Elst droomt van een tumblingbaan

Amsterdam, 1 juni 2016 - Je had ze moeten zien, de vrijwilligers van gymnastiekvereniging Elistha in het Gelderse Elst. Allemaal aan de telefoon in het garagebedrijf van clubpenningmeester Christine Vilier en haar man.

Bellen uit clubliefde

Ze zaten in de kantine, in het kantoor en in de verkoopruimte. Koffie en een motiverend gebakje erbij. En natuurlijk een flinke portie clubliefde, als inspiratie. Alle bellers hadden de ledenlijst bij de hand om iedereen van de club te benaderen. De vraag: of ze voor Elistha wilden meedoen met de VriendenLoterij.

Dat levert geld op, want de helft van de inleg van ieder lot gaat naar de vereniging. “We kunnen het goed gebruiken”, zegt penningmeester Christine. Ze somt op dat de club flink kosten maakt. “Voor de trainingen huren we sportzalen en alle toestellen kopen we zelf. Dat hakt er nogal in, want een brug, een paard, een bok en matten kosten al snel duizenden euro’s.”

Verlanglijstje

Op het verlanglijstje van de club staat nu een tumblingbaan, een lange met lucht gevulde mat. Vanwege de veerkracht is zo’n baan ideaal voor het maken van een koprol en een radslag. Tegelijk is er minder kans op blessures. Christine: “Maar er hangt wel een prijskaartje aan de mat van ruim € 3.000,-.”

Nieuwe deelnemers

De belactie voor de VriendenLoterij brengt de aanschaf van de mat dichterbij. “Het leverde 32 nieuwe deelnemers op. Anderen deden al mee met de loterij en laten hun lot nu omzetten, zodat de opbrengt naar Elistha gaat. En wie hier eenmaal op inhaakt, doet vaak jaren mee. Dat maakt het voor de vereniging erg aantrekkelijk.”

Christine werkt bij het garagebedrijf van de familie en is moeder van drie kinderen. “Twee ervan hebben turntalent. Onze oudste zoon Bart is al vijftien jaar lid van de vereniging. Als er wedstrijden zijn, gaan we natuurlijk kijken. Daarom is de club inmiddels een deel van ons leven.”

Lees meer over clubs en verenigingen