Groningse Hockeyblub GHBS

Bellend bouwen aan een clubhuis

Amsterdam, 6 juli 2016 - Groningse Hockeyclub GHBS is toe aan een nieuw clubhuis. Door explosieve groei van het aantal leden passen ze haast niet meer in hun huidige clubhuis. Met een belactie van de VriendenLoterij komt er uitbreiding in zicht.

Grote stapels bonte was en honderden kilometers per week onderweg. Het hockeyschema van dochter Annemarie bepaalt vaak het ritme bij de familie Kruis in Gorredijk. De zestienjarige scholiere speelt in het meisjesteam B1 van de Groningse Hockeyclub GHBS.

Dat betekent twee tot drie keer per week trainen en in het weekend spelen.“Van ons dorp naar Groningen is het vijftig kilometer rijden”, vertelt haar moeder Guus. “En voor wedstrijden gaan we het hele land door. Dus we zijn veel met haar op pad.”

Promotie

De clubliefde van Annemarie haar moeder zie je niet alleen achter het stuur, maar ook thuis bij de wasmachine. Met zoveel trainingen en wedstrijden gaan er namelijk stapels wasgoed doorheen. Daarbij is ze ook lid van de sponsorcommissie van GHBS, dat met zo’n 1400 leden de grootste sportclub van Noord-Nederland is. De vereniging groeit niet alleen in ledenaantal, maar ook in prestaties.

Guus: “We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in het niveau van de club. Er zijn nu brede opleidingen en goede trainers. Dat werpt zijn vruchten af, want onze eerste damesteams zijn vorig jaar gepromoveerd naar de eerste klasse.”

Grootste wens

GHBS is trots op de forse aanwas van de vereniging, maar die groei heeft volgens Guus ook een schaduwkant: “We hebben een clubhuis uit 1973. De grootte daarvan is nog gebaseerd op driehonderd leden. Dus nu onze aanhang bijna vijf keer zo groot is,  is ons onderkomen veel te klein. Onze grootste wens is daarom een nieuw clubhuis.”

Belactie

Om daarvoor geld in te zamelen hielden de spelers van de eerste dames- en herenteams een VriendenLoterij-belactie in een gezellig Gronings café. Samen benaderden ze zo veel mogelijk clubleden met de vraag of die met de VriendenLoterij wilden meespelen. Niet alleen omdat ze daarmee aantrekkelijke prijzen kunnen winnen, maar vooral omdat de helft van de inleg naar hun club GHBS gaat.

De actie leverde bijna tweehonderd deelnemers op. “Het leuke is dat er daardoor iedere maand structureel geld bij de club binnenkomt. Dit jaar was de opbrengst al meer dan € 9.000,-. Dat is toch mooi meegenomen? Zo komt dat nieuwe clubhuis steeds dichterbij!”

Lees meer over clubs en verenigingen