Bio Vakantieoord

Zwemmen in vast geld

Amsterdam, 1 augustus 2016 - Waar kun je met vakantie als je kind gehandicapt is? Pak je koffers naar het Bio Vakantieoord! Het park bij Arnhem beschikt over zeventien aangepaste bungalows, afgestemd op  kinderen met een complexe handicap.

Ook hun familie is welkom. Zij kunnen terecht bij het zwembad, de bioscoop en de manege van het park. Kijk in hun gastenboek en je leest hoeveel zo’n vakantie betekent voor de gebruikers. Zo schrijven ze lovende woorden over de handige zwembadlift, de ideale huizen zonder drempels, de aangepaste speeltoestellen en de gezellige huifkartochten.

Veilige omgeving

“De levensverhalen die je hier hoort, zijn vaak heel ingrijpend en indringend. Als ik die verhalen tot me laat doordringen, kom ik ‘s avonds thuis met het gevoel dat we hier voor anderen nét dat belangrijke verschil hebben kunnen maken”, zegt directeur Frans Wientjes. Heel bewust maakte hij daarom de overstap van een succesvol sterrenhotel naar het goede doel.

“Hier vertellen kinderen mij hoe fijn ze het vinden om in een veilige omgeving vakantie te kunnen vieren, zonder te worden nagestaard vanwege hun handicap. Bij ons voelt het vertrouwd.”

Belactie

Om deze vakanties mogelijk te blijven maken, kan het park niet zonder financiële steun. Frans: “Daarom zijn we blij met de deelnemers van de VriendenLoterij die ons structureel steunen. Omdat de helft van de inleg iedere maand naar ons gaat, betekent de loterij voor ons een constante bron van inkomsten.”

Om méér deelnemers enthousiast te maken, hield het Bio Vakantieoord met tien vrijwilligers twee avonden lang een Belactie. “We vroegen vrienden, bekenden, mensen die hier te gast zijn geweest  en donateurs of ze voor ons met de loterij willen meespelen.

Natuurlijk vertelden we dat er fantastische prijzen te winnen zijn, maar we benadrukten ook hoe belangrijk de vakanties zijn voor de families die hier komen. Als je dat enthousiasme overbrengt, slaat de passie vanzelf over en steunen ze je.”

Douches

Het resultaat was ernaar: de Belactie leverde maar liefst zeventig nieuwe deelnemers op. En daarmee vaste inkomsten. “We  kunnen het geld goed gebruiken voor ons zwembad. Dat moet opnieuw worden betegeld. Ook de verwarming en de douches moeten worden opgeknapt.

Los daarvan vergt het onderhoud iedere keer weer geld. Dan is het goed om te weten dat je langdurig kunt rekenen op de deelnemers van de VriendenLoterij.”

Lees meer over goede doelen zoals het Bio Vakantieoord