Alphense Zwemclub

Alphense Zwem Club houdt hoofd boven water met VriendenLoterij

Amsterdam, 23 maart 2016 -Het rook vaak naar chloor, vroeger bij hem thuis. De vader van Marcel in der Maur was een fanatieke waterpoloër. Hij bracht zijn passie voor de sport over op zijn zonen, daarom waren Marcel en zijn broer ook vaak in het zwembad te vinden.

Jarenlang speelden ze competitie en inmiddels is Marcel secretaris van het bestuur van de Alphense Zwem Club. “Omdat ik graag wat terug doe voor de vereniging waarmee ik me verbonden voel.”

Schoonspringen

De Alphense Zwem Club heeft bijna 500 leden, verdeeld over de disciplines waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en schoonspringen. Vooral de waterpolotak heeft een succesvol verleden: de vereniging uit Alphen aan den Rijn pakte maar liefst negentien keer de nationale titel. Nadat het zwembad – de thuisbasis van de club – in 2007 door brand verloren ging,  moest de Alphense Zwem Club op sportief gebied een stap terug doen.

“Maar nu zijn we op de weg terug”, vertelt Marcel. “We vierden pas ons negentigjarig bestaan. Door alle jubileumactiviteiten is de onderlinge band weer extra versterkt. Ook de belacties voor de VriendenLoterij zijn trouwens goed voor het clubgevoel. Op zulke avonden zitten we gezellig met vijftien man in de zwembadkantine aan te telefoon.”

Trampoline

“Omdat we altijd een zwembad moeten huren is de zwemsport één van de duurste sporten van ons land”, legt Marcel uit. “Het contributiegeld gaat vrijwel helemaal op aan de huur en aan de bijdragen aan de bonden. Daarom zijn we blij met de samenwerking met de VriendenLoterij.

Dat betekent een stabiele bron van inkomsten waar we extraatjes van kunnen kopen. Een oefentrampoline voor de schoonspringers bijvoorbeeld. Of een geluidsinstallatie voor de synchroonzwemmers. En onze jonge waterpoloteams zitten te wachten op mini-doeltjes voor in het zwembad. Omdat negentig van onze leden meespelen met de VriendenLoterij kunnen we gelukkig regelmatig zo’n wens in vervulling laten gaan.”

Lees meer over clubs en verenigingen