Chantal en Rianka doen mee aan de Special Olympics

Chantal en Rianka gaan medailles winnen!

Amsterdam, 1 juli 2016 - Vandaag is het zover! De spanning stijgt, want het is een belangrijke dag voor Chantal en Rianka. De afgelopen tijd hebben ze keihard getraind voor de Special Olympics. Een groots sportevenement waar ruim 2.500 sporters met een verstandelijke beperking de strijd met elkaar aan gaan

Beide dames kijken erg uit naar de Nationale Spelen in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek. Naar de openingsceremonie met Frans Bauer, maar ook naar de wedstrijden. Het Special Olympics Dorp is speciaal verbouwd en de plek waar sporters overnachten, eten, drinken en ontspannen. Op zaterdagavond is ook de feestavond in het Special Olympics Dorp.

Sporten en schitteren

Special Olympics Nederland organiseert sport voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierbij gaat het om het plezier van het sporten, maar natuurlijk ook om het sporten zelf. Mede dankzij uw bijdrage krijgen sporters met een verstandelijke beperking de kans in Nederland én daarbuiten te schitteren.

“Het is een feestje voor ons” aldus Chantal

Meedoen, medailles winnen en plezier maken is het allerbelangrijkste. Dankzij al deze evenementen wordt het leven van sporters met een verstandelijke beperking verbetert. Sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Meedoen is meer dan alleen sporten

"De zorg voor mijn kind heeft plaatsgemaakt voor trots!" aldus een moeder van een sporter. Dit doet beseffen dat deelname aan Special Olympics zoveel meer is dan sport. Deelname geeft identiteit, maakt zelfredzamer, het zorgt voor zelfvertrouwen en trots. Niet alleen bij de sporters maar zeker ook bij de familie en direct betrokkenen. Niemand wordt buitengesloten!

Special Olympics wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport.

Lees meer over Fonds Gehandicaptensport