Pink Ribbon borstkankermaand VriendenLoterij

Bijzondere armband voor borstkankeronderzoek

Amsterdam, 3 oktober 2014 - Oktober staat de hele maand in het teken van borstkanker. Op deze manier vraagt Pink Ribbon extra aandacht voor borstkankeronderzoek. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Pink Ribbon een bijzondere armband laten ontwerpen.

Met de aankoop van deze armband steunt u belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Bovendien staat het ook symbool voor vriendschap en verbinding in tijden van ziekte. Het is samen vechten, samen lijden, samen lachen en samen huilen. Dat zorgt voor een bijzondere band. Men draagt deze band om vriendschap uit te dragen en geeft een exemplaar cadeau aan een dierbare waarmee ze die band ervaren. De armband is onder andere te koop in de webshop van Pink Ribbon.

Stijgende overlevingskansen

Jaarlijks krijgen 16.000 mensen de diagnose borstkanker, waarvan 87 mannen. Dat aantal blijft de komende jaren helaas verder toenemen. De overlevingskansen stijgen gelukkig. Echter overlijden er vandaag de dag nog steeds 9 mensen aan borstkanker per dag. Onderzoek blijft hard nodig. De wetenschap is ervan overtuigd dat borstkanker dankzij onderzoek binnen 15 jaar een chronische ziekte zal zijn. Met drastisch minder sterfgevallen.

De VriendenLoterij steunt Pink Ribbon sinds 2009. In deze periode heeft de organisatie meer dan € 3,3 miljoen van de VriendenLoterij ontvangen.

Lees meer over Pink Ribbon