LOHC is Club van de Maand

Bijzonder sportseizoen voor LOHC

1 oktober 2017 - Op de velden wordt driftig gerend, gezweet, gescoord en gejuicht. Het is duidelijk: de competities zijn gestart, het sportseizoen is weer begonnen. Voor de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club (LOHC) is dit seizoen extra speciaal: op 18 oktober bestaan ze exact 100 jaar. Een mooi moment om LOHC als Club van de Maand uit te lichten.

Hockeyvirus

Wim Iserief (57) kwam bij de vereniging terecht, vanwege zijn drie zonen die allen wilden hockeyen, maar die inmiddels allemaal zijn gestopt. Bij Wim bleef het hockeyvirus hangen. Sinds drie jaar voorzitter van LOHC en hockeyt zelf nog bij de Trimmers. Het voorzitterschap doet hij op vrijwillige basis. Al schat hij dat daar inmiddels zo’n 15 tot 20 uur per week in gaat zitten. Vooral dit bijzondere feestjaar vraagt veel aandacht.

Vrijwilligers

Elke maand staat er minimaal één nieuwe festiviteit op het programma. “We hebben een geweldig lustrumbestuur die dit allemaal bedenkt en regelt, maar we zijn nergens zonder onze vrijwilligers.” Inmiddels zetten ruim 100 mensen zich in voor het jubileum. Tussendoor willen de teams uiteraard ook nog hun wedstrijden winnen en het liefst kampioen worden om zo het jubileum extra glans te geven!

Scoren voor de clubs

Diezelfde drive toonde LOHC toen de club afgelopen jaar meedeed aan de Nationale Hockeyactie van de VriendenLoterij. Samen met Dames 1 en Heren 1 zette het gehele bestuur zich in om loten te werven. “Vooraf hadden we ons voorbereid. We hadden op de site melding gemaakt dat we drie avonden zouden bellen. Het werd een enorm succes.”

Het LOHC behaalde de eerste plaats met 203 nieuwe deelnemers. Geld dat werd besteed aan mini-goaltjes, een ballenkanon voor de keepers en led-verlichting op de velden. Bovendien leverde het een bonus op van € 4.000,-. “De helft ervan hebben we verdeeld onder onze dames en heren, de echte helden van de avond. Zij hebben het gebruikt voor een trainingskamp in Barcelona!”

Lees meer over clubs en verenigingen