Heracles Voetjebal

Bewegen, spelplezier en een gezonde levensstijl

30 oktober 2017 - Je kunt niet vroeg genoeg beginnen als het gaat om bewegen, spelplezier en een gezonde levensstijl. Dat is de gedachte achter het vorig jaar door Heracles overgenomen ‘Voetjebal’ speelconcept. Een initiatief dat de VriendenLoterij als Maatschappelijk Partner Eredivisie ondersteunt.

Voetjebal is bedoeld voor twee tot vierjarigen en hun ouders. Peuters krijgen op een speelse manier de grondbeginselen van voetbal mee en hun ouders leren zo hoe belangrijk bewegen is voor een kind. Win-win!

Heracles Voetjebal is volgens MVO-manager Gerrald Aalbersen (31) een mooi voorbeeld van hoe je al op jonge leeftijd impact kan maken. “Het is op die leeftijd heel belangrijk veel te bewegen. Niet alleen om overgewicht in de toekomst te voorkomen, maar ook voor de coördinatie en behendigheid.”

Gewaardeerd partner

Twintig jaar geleden nam een oud-verzorger van Heracles het initiatief om met een aantal spelers scholen, ziekenhuizen en goede doelen te bezoeken. Destijds was het nog vrijblijvend, tegenwoordig is de maatschappelijke betrokkenheid een structureel onderdeel van de club. Hierbij is de VriendenLoterij een gewaardeerd partner, aldus Gerrald.

Gerrald: “Onze achterban kan via de VriendenLoterij meespelen voor Heracles. Deze inkomsten gebruiken we onder andere voor onze maatschappelijke projecten. Als club vinden we het belangrijk om een positieve bijdrage aan de gemeenschap te leveren.”

Toekomstige supporters

Naast Voetjebal heeft Heracles ook andere maatschappelijke projecten, zoals Scoren voor Gezondheid. Bij dit project bezoeken Heraclesspelers lokale basisscholen om met de kinderen te praten over het belang van goede voeding en een gezonde en actievere leefstijl.

Gerrald: "Dit is een leuke manier om met onze potentiele toekomstige supports in contact te komen. Als club beoogt Heracles zo laagdrempelig mogelijk te zijn. We willen voor iedereen een warme haven zijn. Zowel op sportief als maatschappelijk gebied.”

Lees meer over het Maatschappelijk Partnerschap met de Eredivisie