Meer dan handen vrijwilligersprijs

Bevlogen vrijwilligers vallen in de (Passie)prijzen

Amsterdam, 10 december 2014 – Babs van Geel, Marien Boonman, Bewegingsplezier voor Ouderen en chronisch Zieken, GIPS Spelen&Leren, Samen CéraWyck, tanteLouise-Vivensis, Mondial Movers, gemeente De Bilt zijn de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2014.
 
De prijzen werden uitgereikt door staatssecretaris Van Rijn en minister Plasterk. Van Rijn: ‘Ik ben onder de indruk van de kracht die uitgaat van de genomineerde vrijwilligers. Zij doen dit met ontzettend veel plezier en bezorgen daarmee de ander een hele goede dag. Ik kan dat alleen maar prijzen.’

Indrukwekkende inzendingen

Uit de bijna 700 inzendingen ontvingen uiteindelijk acht winnaars een prijs. Alle winnaars ontvingen een sculptuur van beeldhouwster Lidia Boomsma. De VriendenLoterij stelde voor de winnaars in de categorieën landelijk en lokaal €5.000 beschikbaar. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs ontvingen €500.

De jury was onder de indruk van de inzendingen. ‘De inzendingen waren bijzonder innovatief. Opvallend waren de niet-alledaagse samenwerkingsverbanden bij  veel inzendingen. Kenmerkend voor wat nodig is in de komende jaren’, aldus Annemarie Jorritsma, voorzitter van de jury.

Eerste uitreiking Passieprijs

Voor haar gepassioneerde inzet, het lucratieve concept dat ze bedacht, de kunst om mensen te mobiliseren tot samenwerking en haar bevlogenheid won Babs van Geel, oprichtster van EET met je hart, de VriendenLoterij Passieprijs uit de landelijke projecten.

Uit de voordrachten voor de prijs in de categorie lokale projecten won Marien Boonman van Speelhof Hoogerzael. Hij werd door de jury gekozen vanwege zijn inspirerende rol als bruggenbouwer en tomeloze inzet.

Winnaars landelijk en lokale projecten

In de categorie Lokale en regionale vrijwilligersprojecten, projecten korter dan 1 jaar, ging de prijs naar tanteLouise-Vivensis uit Bergen op Zoom. Uit de projectideeën in deze categorie won Samen CéraWyck uit Maastricht.

In de categorie Landelijke vrijwilligersorganisaties koos de jury voor het jonge project van GIPS Spelen&Leren uit Kerkrade. Van de projectideeën uit deze categorie won Bewegingsplezier voor Ouderen en chronisch Zieken uit Hilversum.

Winnaars bedrijven en gemeenten

De prijs in de categorie bedrijven ging naar Mondial Movers uit Alblasserdam, die met de oprichting van stichting De Verhuisfamilie haar naam als ‘de vriendelijke verhuizer’ eer aandoet.

In de categorie Gemeenten won gemeente De Bilt waar ambtenaren vrijwilligerswerk laten bloeien en zicht krijgen op behoefte en activiteiten, door zelf aan de slag te gaan in de lokale samenleving.

Lees meer over de Meer dan handen vrijwilligersprijzen